Він приїхав на Волинь з сонячної Туреччини. Оселився у провінційному  шахтарському містечку, де започаткував  гастрономічний бізнес, пов’язаний з приготуванням турецької кухні. Одружився на волинянці, і удвох виховують донечку. А нещодавно невеличке кафе, де готують смачнючий і соковитий кебаб та картоплю-фрі, відкрив  у Володимирі-Волинському, у самісінькому його центрі, – на автостанції. І варто зазначити, там завжди людно. Це говорить про те, що страва прийшлась до вподоби відвідувачам.

У чому секрет її приготування? Чому саме наш край припав до душі іноземцю? Чи важко було відкрити бізнес в Україні? Про це та інше дізнавалась у власника закладу – Фаріда.

  -Найперше, хотілося б дізнатися, як потрапили до України?

– Народився у Стамбулі. Досвід приготування їжі переймав у батьків з дитинства. Вони у мене ресторатори. Мені це подобалось, тож у подальшому вирішив пов’язати майбутнє з ресторанним бізнесом. Оскільки вільно володію російською мовою, одна з мереж швидкого харчування запропонувала роботу по розширенню мережі в Україні. Я погодився, бо мріяв побувати там.

– Не боялися їхати у країну, у якій триває війна?

– Я поспілкувався зі знайомими, котрі проживають в Україні, і вони розповіли про реальну ситуацію. Тож страху не було.

– Чи важко було започаткувати бізнес у чужому краї?

-Ні. Жодних проблем не виникало. Навпаки, усі допомагали у різних питаннях, зокрема, в оформленні відповідних документів українською мовою.

– До речі, непогано на ній розмовляєте…

– Намагаюсь говорити краще, адже живу в Україні, і повинен володіти нею. Вона легка і милозвучна. До переїзду думав, що українська та російська схожі, але згодом зрозумів, вони –  різні.

– Ви готуєте турецькі страви, а які з українських подобаються?

– Борщ. Я обожнюю його.

– Якою улюбленою є турецька?

– Плов.

– Ваш заклад користується популярністю. Розкрийте секрет приготування кебабу…

– Все залежить від правильно підібраного м’яса. Загалом, для цього підходить баранина. Але її не завжди можна придбати, тож доводиться купувати інші види.

-Чи маєте постійних клієнтів, і чи працює доставка додому?

-Так. У нас є постійні клієнти, які полюбляють кебаб. Коли вони заходять у кафе, я вже знаю, що готувати. Окрім того, працює доставка. Тож замовити страву можна додому.

– Чи не збираєтесь розширювати асортимент страв, а також відкривати інші заклади?

-Збираюсь. Наразі чекаю кухаря. Щодо відкриття нових закладів харчування – думаю над цим.

– Що найбільше сподобалось в Україні, і на Волині, зокрема?

– Все. Природа, місцевість, люди. Вони є привітливі та готові завжди прийти на допомогу. Я закохався в Україну. А ще у Володимир-Волинський, у якому планую оселитися.

– Як часто буваєте на батьківщині?

-У зв’язку із постійною зайнятістю, вдається відвідувати Туреччину раз на рік. Але з рідними тримаю постійно зв’язок. Окрім того, минулого року у гості приїздив мій батько. Ми усі їздили відпочивати на Світязь. Йому дуже сподобалась Волинь і Україна.

– Ви постійно зайняті, як знаходите час на відпочинок, і чим захоплюєтесь?

– Його у мене майже немає. Щодо захоплення… Колись колекціонував старовинні монети. Вони у мене й досі є, та за браком часу перестав цим займатись.

– І насамкінець, поділіться планами…

– Як попереднього говорив: хочу осісти у Володимирі, вже зробив перші кроки для цього. І розвивати бізнес, популяризувати турецьку кухню на Волині.

 

 

 

Якщо Ви знайшли помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!