Легенді світового боксу «Залізному Майку» – 50

30.06.2016 | Без категорії

Переглядів: 0

Наймолодшому в історії чемпіону світу у важкій вазі Майку Тайсону сьогодні 50 років.

Абсолютний чемпіон світу запам’ятався видовищними і швидкими нокаутами своїх суперників. А також скандалами, що супроводжували його все життя.

Вже у 16 років на юнацьких олімпійських іграх він привернув до себе увагу боксерського світу. Нокаутував суперника всього за 8 секунд. Швидке завершення поєдинків стало візитівкою Тайсона і на профірингу.

22 листопада 1986 року 20-річний Тайсон став наймолодшим в історії професіонального боксу чемпіоном світу у важкій вазі. У другому раунді після вдалої комбінації Майка, суперник Тревор Бербік опинився на підлозі. Тричі він намагався піднятися з настилу, але безуспішно. Чогось подібного профібокс ще не бачив. За рік Тайсон здобув і титул абсолютного чемпіона світу.

Складний характер та слава непереможного боксера теж робили свою справу. Тайсон все частіше потрапляв на шпальти газет через проблеми в особистому житті. Вживав алкоголь та наркотики. А на початку 90-их взагалі потрапив до в’язниці за статтею зґвалтування.

У листопаді 96-го Тайсон у 11-му раунді програв Евандеру Холіфілду і втратив пояс WBА. А матч-реванш в липні 1997-го став одним з найбільших скандалів професіонального боксу в історії.

У третьому раунді Холіфілд ударом головою розбиває Тайсону брову. Та вже за мить той відгриз супернику частину вуха. Поєдинок припинили. На 4-й раунд Холіфілд не вийшов, а Тайсон в ринзі, влаштував масову бійку.

У серпні 2002-го його промоутери організували поєдинок проти абсолютного чемпіона світу – британця Ленокса Льюіса. У 8-му раунді британець відправив Майка в глибокий нокаут. Весь світ облетіли кадри колишнього закривавленого чемпіона, який без свідомості лежить у рингу. Стало зрозуміло – епоха Тайсона відійшла в минуле.

Завершивши кар’єру більше 11 років тому Тайсон продовжив привертати до себе увагу навіть зараз. Екс-чемпіон світу знімається в художніх та документальних фільмах, бере участь у різноманітних шоу, де часто зізнається в помилках минулого.

Сьогодні легендарному “залізному Майку” 50, а його бої ще довго залишатимуться взірцем для боксерів важковаговиків.

Джерело: 24 Канал

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини