Конфліктна ситуація виникла навколо облаштування дитячого майданчика, що на вулиці Луцькій, 253.

Зазначимо, за цією адресою колись знаходилось приміщення їдальні, яке переобладнали під житлове і одну з його частин за рішенням міськради було надано родині Марходеїв для постійного місця проживання. Сім’я  проживає в однокімнатній квартирі на п’ятому поверсі та виховує трьох дітей, одне з яких з особливими потребами. Голова сім’ї – учасник бойових дій в Афганістані, ліквідатор Чорнобильської АЕС.

Наразі за вказаною адресою триває ремонт, після завершення якого родина збирається переїхати. Однак учора  завітавши на квартиру, дружина Павла Ірина була неприємно вражена картиною, яку побачила. Йдеться про облаштування дитячого майданчика під вікнами їхньої квартири. Своє обурення  виклала на сторінці у Фейсбук, а сьогодні за роз’ясненням та вимогою припинити будівництво звернулася до міської влади.

– У квартирі прописана дитина з інвалідністю, підгрупи А, візочниця, яка страждає на важку і невиліковну психічно-генетичну недугу, потребує спокою. За вихідні почалося облаштування дитячого майданчика практично під самими нашими вікнами і по обидві сторони під’їзної дороги. По яким архітектурним нормам можливе таке будівництво дитячого майданчика? По другу сторону будівлі є просторе і безпечне місце але там жителі 5-поверхівки поробили собі городи, на які явно не мають жодних документів. Вимагаю припинити облаштування дитячого майданчика під вікнами домівки моєї дитини, демонтувати поставлені споруди, – йдеться у дописі.

Відомо, що на місці, де ведуться роботи по облаштуванню, побував директор УЖК Андрій Вишневський. Наразі усі роботи припинені. За роз’ясненням видання звернулося до першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука.

-Біля п’ятиповерхового гуртожитку знаходиться семиквартирний будинок, який колись слугував за їдальню. У ньому надали квартиру родині Марходеїв, яка виховує дитину з інвалідністю, – говорить Ярослав Анатолійович. – Перед тим як облаштовувати майданчик проводились збори мешканців гуртожитку,  на яких узгоджували місце для нього. Окрім того, мешканці неодноразово писали звернення. Оскільки у будинку ніхто на той час не проживав, обрали його територію для цих потреб. Але ситуація змінилася і ми призупинили усі роботи до вивчення питання. Ми бедмо підтримувати родину Марходея і враховувати її побажання та потреби. Адже у будинку проживатиме дитина, яка погано рухається, і у подальшому потрібно буде думати про облаштування пандуса. Намагатимемось знайти компроміс між двома сторонами.

Якщо Ви знайшли помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!