Банкет під час чуми: фестиваль Гузя «Княжий» обійдеться майже у півтора мільйони. 200 тисяч зі свого бюджету дає Володимир-Волинський

10.06.2021 | Новини, Статті

Переглядів: 9

На черговій сесії міської ради, що відбулась 4 червня, депутати внесли зміни до рішення міської ради від 12.12.2019р. № 35/33 «Про Програму розвитку та підтримки галузі культури і мистецтва у місті Володимирі-Волинському на 2020-2022 роки». Ці зміни стосуються додаткових  200 тисяч гривень з міського бюджету на проведення фестивалю «Княжий». Окрім того, 1 мільйон 200 тисяч гривень надає на фестиваль Український культурний фонд. Оце розмах!

Фестиваль «Княжий» започаткований нардепом Гузем ще у 2017 році на противагу фестивалю «Володимир», який проводився не один десяток років. І який збирав тисячі людей та митців спершу на стадіоні, а пізніше – у парку «Слов’янський». Причину такого кроку  Ігор Гузь озвучує в інтерв’ю «Волинські новини»

Культурний відпочинок і без алкоголю: фестиваль «Княжий .,

«на громадських обговореннях пропонував організаторам (фестивалю «Володимир», авт.) свою допомогу та підтримку, але деякі митці та активісти виступили проти. І я вирішив не втручатися. Тоді у мене виникла ідея провести свій фестиваль, який покликаний популяризувати місто та підвищити його туристичну привабливість»

Чи стало місто після цього популярним та привабливим для туриста – питання спірне. Бо дводенне святкування  не є мірилом привабливості, а швидше нагадує особистий піар-шоу з елементами торгівлі, на організацію якого йдуть чималі кошти.

 А ось фестиваль «Володимир» з того часу  фактично був похоронений. І чи вдасться його відновити та підняти на всеукраїнський рівень, як це було до «Княжого», важко спрогнозувати.  

Якщо відслідкувати хроніку тодішніх подій, дводенне шоу «Княжого» щороку збирало тисячі людей: від 6 до 10 тисяч. Лише у 2019 році, як розповідали ЗМІ організатори, на фестивалі було присутніх 10,5 тисяч, вхідний квиток для основної маси відвідувачів вартував 50 гривень.  

Дивує, що в публічному просторі важко віднайти фінансову складову організації «Княжого», оскільки жодної статистики ніде не публікувалося. Громада не знає, скільки та з якого бюджету витрачено коштів, скільки організатори взяли собі до кишені, коли підрахували дводенну виручку. Лише в «Кордоні» зазначено, що у 2019 році…

На фестиваль “Княжий” виділять з держбюджету понад 200 …

ГО «Молодіжний ресурсний центр «Нові крила»» на проведення фестивалю «Княжий» просила у Міністерства молоді та спорту виділити кошти у розмірі 277 500 грн. Однак члени комісії погодили виділення 225 тисяч гривень»  

І вже через два роки, коли в країні не вистачає вакцини, повальне безробіття, брак ліжок для хворих коронавірусною інфекцією, коли заробітні плати медиків становлять трохи вище мінімальної, коли закордоном відмінюють світові чемпіонати, пан Гузь для проведення дводенного гуляння в селі Заріччя вирішив залучити з державного фонду мільйон двісті тисяч гривень. Парадокс!!!!!

 Недарма кажуть, апетит приходить під час їди. Гуляти – так гуляти. Тому Гузь дає вказівку депутатам «За майбутнє» на чолі з Володимир-Волинським міським головою – Ігорем Пальонкою, в рідному селі якого відбудеться гоп-цаца, виділити з міського бюджету додатково ще 200 тисяч.   

 «Ми гарантували, що будемо забезпечувати фінансування фестивалю «Княжий» з місцевого бюджету. Є відповідний  пакет документів. На нещодавній сесії ми внесли зміни до Програми, хоча кошти поки що ніхто не виділяв. Далі будемо дивитися. Якщо не вистачатиме коштів, залучимо підприємців», – прокоментував Ігор Пальонка. Виділення коштів – це технічна сторона питання.  Головне – зміни внесли, транш гарантований.  Так що  народний депутате,  можете сміливо, без докорів сумління  організовувати мільйонні банкети під час чуми. Бо люди, як стверджує ваш ставленик, втомилися від коронавірусу та карантинів. З цим ми згідні. Ми усі втомилися. Аде виходити з цього трансу, переконані, потрібно не таким методом.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини