На фоні зростання тарифів влада й надалі фінансує теплоенерго

24.08.2021 | Статті

Переглядів: 3

На сайті Володимир-Волинської міської ради на сторінці КП «Володимир-Волинськтеплоенерго» опубліковано пропозицію про закупівлю дизельного генератора в кожусі Wattstream WS33-WS на мобільній платформі за очікуваною вартістю 337 530 грн та комплектів сталевих труб в ПЕ-оболонці, очікуваною вартістю 477 тисяч гривень. З приміткою: виділення додаткових коштів (місцевий бюджет).

На крайній сесії Володимир-Волинської міської ради, яка відбулась 6 серпня, кошти на їх придбання депутати таки погодили. Тобто, вкотре теплоенерго зазирнуло до кишені громади аби покращити своє матеріальне становище.

На часі підготовка до опалювального сезону, тому, так би мовити, питання підтримки коштами громади комунального підприємства виникає автоматично. Однак, це не перше капіталовкладення в розвиток підприємства. Мільйони вкидалися при минулій владі, за подібним сценарієм працює й нинішня.

Про що доводять Автопарк Володимир-Волинськтеплоенерго поповнив новенький МАЗ, та Автопарк КП «Володимир-Волинськтеплоенерго» поповнився сучасною спецтехінкою

«Під час розподілу перевиконання бюджету ми виділили кошти на труби і дизель-генератора, оскільки збільшується кількість твердопаливних котелень. І для їх безперебійної роботи на випадок аварійного відключення електричної енергії, було придбано дизель-генератора», – коментує ситуацію міський голова Ігор Пальонка.

На запитання, чи відбудеться підняття тарифів на тепло та гарячу воду, Ігор Анатолійович наголосив, якщо держава не перегляне своїх підходів до цінової політики газу та електричної енергії для комунальних підприємств, зростання тарифів неминуче.

 На минулій сесії прийнято «Програму поетапного відключення (відокремлення) споживачів теплової енергії від системи централізованого опалення на території Володимир – Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки», одним із реалізаторів якої виступає теплоенерго. І якщо вона не стане черговим фейком чи фарсом влади, яка обіцяла безхмарне «майбутнє» володимир-волинцям, кількість потенційних абонентів комунального підприємства автоматично повинно зменшуватися.

 Натомість, на сьогодні ми очікуємо збільшення тарифів для споживачів та беззаперечна підтримка владою тепловиків.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини