На «Княжий» влада Володимира-Волинського виділила 200 тисяч, а на фестиваль «Володимир» немає часу

29.06.2021 | Новини, Статті

Переглядів: 5

Ідею відродження Міжнародного Фестивалю «Володимир», започаткованого більше чверті століття тому, ще у 2019 році подав місцевий музикант Сергій Шишкін. Однак тогочасній владі не вистачило політичної волі або бажання, тому День міста відбувався й надалі у форматі «Володимирського узвозу» та виступів музичних колективів.

Вдруге цю тему на початку нинішнього року підняли журналісти на одному з брифінгів з новообраним міським головою Ігорем Пальонкою.  

У Володимирі-Волинському хочуть відновити фестиваль …

 «До мене звернулися громадські активісти та місцеві депутати з пропозицією відновити фестиваль “Володимир”. 22 січня планується зустріч з керівниками фракцій, на якій обговорюватиметься дане питання. Оскільки захід потребує фінансування з місцевого бюджету, є пропозиція робочої групи: звернутися до українського культурного фонду щодо надання гранду на отримання коштів на проведення фестивалю”, – така відповідь була міського голови.

Пройшло півроку, і зважаючи на те, що в кінці липня Володимир-Волинський святкуватиме свій день народження,  на вівторковому брифінгу 29 червня журналістами вчергове озвучено питання до міського голови відносно фестивалю «Володимир».

«На попередньому тижні відбулося засідання групи, яка розроблятиме та організовуватиме заходи до дня міста. На цьому тижні продовжуємо роботу. І ще невідомо в якому форматі святкуватиметься день міста. Але грандіозного фестивалю точно не буде. Ще так сталося, якби ми раніше планували, знали які будуть заходи, тоді може було б краще організувати. А так дуже мало часу на підготовку….», – відповів Ігор Пальонка.

 Невже за півроку у влади не вистачило часу чи можливостей звернутися до українського культурного фонду щодо надання гранду на отримання коштів на проведення фестивалю? І чому на фестиваль «Княжий» народного депутата Ігоря Гузя  з міського бюджету  виділено  200 тисяч гривень, а  на міжнародний  фестиваль «Володимир» часу  не вистачило?  Невже на фоні «Княжого» фестиваль «Володимир» втратив усю свою красу та велич? 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини