Наталія Василець: «Потрібно закупляти автобуси, які відповідають сучасним вимогам комфорту»

12.08.2021 | Статті

Переглядів: 1

Проблему пасажирських перевезень у Володимирі-Волинському на сесії міської ради підняла депутатка від «Солідарності» Наталія Василець.

Як зазначила Наталія Володимирівна у запиті до міського голови Ігора Пальонки, до неї часто звертаються жителі м. Володимира – Волинського зі скаргами щодо незадовільного стану міських перевезень. Переповненість маршрутних таксі, їх неналежний санітарний та технічний стан, недотримання графіків руху – створюють незручності для пасажирів, суттєві втрати їхнього часу та коштів на оплату проїзду.

Не говоримо вже про відсутність автобусів великої місткості Євро-5, Євро-6, транспорту, пристосованого для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, чи тим більше про електронні табло, GPS-навігації, системи безготівкової оплати проїзду.

Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади вимагають перегляду існуючих підходів та переходу на нову модель організації міських перевезень. Досвід розвитку цієї галузі в розвинутих країнах показує, що використання в ній лише ринкових методів регулювання на цей час є неприйнятним, адже неспівпадіння підприємницьких та соціальних інтересів, однобічність дії ринкових механізмів може призвести до соціально небажаних наслідків.

Автомобільний пасажирський транспорт загального користування є важливою складовою частиною виробничої інфраструктури міста, яка забезпечує життєдіяльність суспільства у всіх сферах. А його ефективне функціонування – необхідною умовою розвитку  економіки міста, підвищення умов рівня життя та соціального добробуту громади.

Надання пасажирам надійних і якісних послуг міським пасажирським транспортом, має велике соціальне значення та  забезпечує зручний доступ до місця роботи, сфери обслуговування, освітніх та культурних закладів.

Зважаючи на озвучене Наталія Василець запропонувала:

  •  детально проаналізувати стан міських пасажирських перевезень та визначити проблемні питання щодо його розвитку;
  • розробити програму розвитку автомобільного транспорту громади Володимира-Волинського, з метою модернізації та переорієнтації, забезпечення  якісної  транспортної системи в місті та справедливого доступу до неї. 
  • при формуванні бюджету на 2022 рік передбачити фінансовий ресурс для закупівлі автобусів, які відповідають сучасним вимогам комфорту, безпеки, якості та екологічним нормам. 

Яким чином відреагує міський голова Ігор Пальонка зі своїми структурними підрозділами на озвучену проблему та її вирішення, покаже час. Чекатимемо відповідних дієвих результатів.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини