Нова влада продовжує знищувати комунальні підприємства. На черзі міжшкільний навчально-виробничий комбінат

16.06.2022 | Статті

Переглядів: 47

Ліквідація комунальних підприємств у Володимирі набирає обертів. Тільки з певною різницею: кого заслуховують на депутатських комісіях, долю іншого – вирішуватиме робоча група, яку люблять з будь-яких причин створювати у міській раді.

У соціальній мережі з’явилася інформація про доцільність існування за кошти бюджету міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Про що доводить розпорядження міського голови №126 від 12 тарвня  Про створення та затвердження персонального складу робочої групи з питання вивчення доцільності функціонування міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Як зазначено окремим пунктом, «робочій групі вивчити питання доцільності функціонування міжшкільного навчально-виробничого комбінату Володимир-Волинської міської територіальної громади та подати свої пропозиції до 20.05.2022 року».

Терміни пройшли. Чи відбулося засідання, чи хтось таки вивчав стан справ з приводу доцільності існування комбінату, чи протокол засідання напишуть заднім числом – важко сказати. Однак оптимізму мало, судячи з попередніх кардинальних рішень по ліквідації «Роксолани». Під великим питанням «Містопроект» та «Володимирліфт».  

І ось дійшла черга до комбінату, де школярі освітніх закладів міста та безробітні свого часу здобували робітничі спеціальності та перекваліфіковувалися з подальшим відкриттям власної справи.  Якщо взяти до уваги інформацію з ФБ, щорічно через його аудиторії  проходило близько 500 учнів та безробітних. У чому ж причина кардинального рішення Ігоря Пальонки?

Відповідь проста: влада «майбутнього» вже давно втратила почуття реальності та відповідальності за місто, проблеми виборців. Якщо Ігор Пальонка з депутатами  вважає дитячі та спортивні майданчики, на які вкидають мільйони, турботою про підростаюче покоління, глибоко помиляються. Адже в учнівському комбінаті школярі безкоштовно мали змогу здобути робітничу професію, яка б дала можливість заробляти на хліб! І знищити те, що десятками років приносило користь громаді, є верх цинізмом влади та її недалекоглядністю.

Відповідальним за ліквідацію МНВК неофіційно призначили першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, який уже проводить індивідуальні бесіди з депутатами міської ради з метою забезпечення потрібної кількості голосів  на сесії. Згодом дізнаємося, на кого з депутатів Ярослав Анатолійович має політичні важелі впливу. Голосування за рішення по ліквідації  підприємства дасть відповідь на запитання, які давно турбують  жителів Володимира: «Хто ж насправді керую містом?»

Ліквідувати – просто. Затим виставити на аукціон приміщення, розпродати або роздати за копійки майно.  А далі?

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини