Про головних регіоналів Володимира, або про кого із них, і чому не згадує Ігор Гузь

29.07.2020 | Статті

Переглядів: 20

  Невдоволення нардепа Ігоря Гузя викликала стаття Ігор Гузь голосував за зникнення Зарічанської ОТГ або закулісні ігрр політика, розміщена на «ВолодимирМедіа». Він назвав її маніпулятивною, звинувативши у всьому колишніх прибічників Януковича.

  Однак чомусь не взяв до уваги що ними, насамперед, є ті, кого він активно підтримує, та з ким співпрацює. Варто нагадати,  хто у Володимирі-Волинському головний регіонал і пам’ятають, як його політичну кар’єру та і шлях в політиці його «любих друзів». Міський голова Петро Саганюк досить активно підтримував місцевого мецената Сергія Ковальчука, на офісі якого висів плакат з написом «12-тисячний колектив за Януковича». Окрім того, чимало нагород він та люди наближені до нього отримали за часів Віктора Федоровича. Жоден нагороджений з рук тодішнього президента не відмовився від медалей. То хто найбільший регіонал у місті?

  Але цього чомусь вперто не хоче помічати народний депутат, який, до речі, теж встиг змінити кілька партій, щоб бути на плаву. Так, у 2014 році він був обраний від партії “Народний Фронт” за виборчим округом № 19. На парламентських виборах 2012 був кандидатом від ВО “Батьківщина” за виборчим округом № 21. У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради по виборчому окрузі № 27 (Старовижівський район) від партії “За Україну!”, також балотувався за списком партії. У березні 2006 обраний депутатом Волинської обласної ради за списком виборчого блоку “Наша Україна”. У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як безпартійний самовисуванець за 19 округом (Волинська область). Член депутатської групи “За майбутнє”. Нещодавно стало відомо, що  Ігор Гузь очолить список партії до обласної ради в окрузі №19, головою якої є Ігор Палиця, та, можливо, стане першим номером політформування до Нововолинської міської ради. І тут народний обранець встиг примазатися. А кілька років тому він по-іншому думав, коли говорив про те, що «обласний центр, точніше його виборців, хоче «гуртом» купити відомий олігарх Ігор Палиця, котрий має луцькі корені».

Чи варто говорити, що між ним та Ігорем Пальонкою, а також міським головою Петром Саганюком, швидше за все, була домовленість про те, що саме голова Зарічанської ОТГ буде висуватися на крісло мера? Можливо, саме тому Ігор Анатолійович у свій час відмовився від об’єднання із Зимнівською ОТГ та посади голови? Дивним чином птахофабрика, яка була зареєстрована на території Зарічанської громади, перереєструвалася за іншою адресою, яка не має відношення до Володимира-Волинського. Збіг обставин? Чи конфлікт інтересів? Чи підприємству, яке сплачувало мільйонні податки до бюджету Заріччя, і підтримувало місцеву лікарню, не хочеться викидати гроші на вітер, знаючи як ними розпоряджаються чиновники міста? І як же суд, який відбудеться у вересні, і який поставить крапку у питанні приєднання ОТГ? Чи вже все уже вирішено?

   Прикро чути схожий на відчай лемент від, здавалося б завжди спокійної, впевненої і врівноваженої людини тим паче в такому статусі. Від того, хто багато розповідає про демократію, вільний вибір, адміністративний ресур, свободу слова… Правда не завжди приємна, але вона одна. Тепер ми пізнаємо справжнє обличчя Гузя, яке дехто почав забувати, адже він всіляко намагався його приховувати. У місті усі давно знають про справжніх регіоналів і їх товариство, але палкому прихильнику ідей Майдану це аж ніяк і ніколи не заважало.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини