12 липня – Міжнародний День фотографа

12.07.2016 | Без категорії

Переглядів: 0

Міжнародний день фотографа відзначається 12 липня — це день святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.

Свята Вероніка, згідно з Біблією, подала Ісусу, що йшов на Голгофу, тканину, щоб він міг витерти піт з обличчя. На цій тканини закарбувався образ Христа – майже два тисячоліття тому. Коли винайшли фотографію, Папа Римський оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа.

Жозеф Ньєпс Нісефор став основоположітелем фотографії, коли зробив свій перший знімок під назвою «Вид з вікна». Процес зйомки тривав практично 8 годин і був виконаний у чорно-білих тонах. Фотографії з різними кольорами з’явилися лише в середині XIX століття, і спосіб їх створення був надзвичайно складний і трудомісткий. Для цього встановлювалося кілька фотокамер зі світлофільтрами червоного, синього і зеленого кольорів, робився знімок, а потім зображення накладалися один на одного.

Відомо, що перші фотографії були чорно-білими. Перші кольорові фотографії з’явилися ще в середині XIX століття, причому для їх створення використовувалися три фотокамери — на кожну встановлювали світлофільтр (червоний, зелений і синій), а потім з’єднували зображення.

Дата дня фотографа була визначена і затверджена Папою Римським саме в той час, коли з’явилися перші фотографії, і люди навчилися запам’ятовувати обличчя і моменти на папері і плівці. Однак сталося це через пару тисячоліть від тієї знаменної події, яке і визначило покровительку цього хобі.

Багато хто жартує, що цього дня можна привітати усіх, хто має фотоапарат або мобільний телефон з фотокамерою. Однак, професія фотографа – це не лише щоденна праця, а й унікальний талант, який є не у кожного.

Цікавий той факт, що Міжнародний день фотографа збігається з днем появи на світ засновника відомої в усьому світі корпорації Kodak, продукція якої вже багато років користується небувалим попитом серед споживачів.

Джерело: svitovyd.info

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини