Чому тисячі українців залишились без субсидій

15.12.2019 | Новини

Переглядів: 0

Через неточності в реєстрі пільговиків, люди можуть залишитися без допомоги.

З травня 2019 року за ними звернулися близько 1,3 млн осіб. 6% з них заявки не задовольнили. Про це пише Народна правда, посилаючись на дані Мінсоцполітики.

У той же час, кажуть чиновники, кількість звернень для отримання субсидій за 2 місяці поточного опалювального періоду в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася на 60%.

“Це пов’язано з тим, що частини домогосподарств субсидії переназначаются автоматично. Разом з цим, є категорії, які повинні були звернутися для їх призначення повторно, зокрема, орендарі житла, домогосподарства, де не проживає хтось із зареєстрованих членів і де є громадяни з відсутніми доходами”, — говорить заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Також у міністерстві закликали пільговиків звернутися за субсидією до кінця грудня, щоб отримати відшкодування за весь опалювальний період. Під час звернень за субсидією в січні вона буде нараховуватися тільки з початку року.

“Люди можуть самі вибрати спосіб отримання субсидії – готівковий або безготівковий. Готівкове відшкодування приходить йому разом з пенсією або паралельно, а безнал адмініструється Ощадбанком і надходить відразу на рахунок постачальника послуг. Це важливо для того, щоб не утворювалося заборгованостей за спожиті комунальні послуги”, — говорить Музиченко.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини