6 тисяч гривень хабаря пропонували прикордоннику

29.05.2019 | Новини

Переглядів: 0

З початку року співробітники Державної прикордонної служби України 240 разів відмовлялись від запропонованих коштів на майже 780 тисяч гривень, інформує прес-служба ДПС України. Один з таких випадків зафіксовано на Волині. Прикордонники не погодились на злочинну схему, яку намагався разом зі своїми поплічниками налагодити житель прикордоння.

В результаті проведеної роботи 28 травня  на автостанції м. Володимир-Волинський   спільною міжвідомчою групою у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки по Львівському прикордонному УВВБ «Захід» Держприкордонслужби України, ВБКОЗ УСБУ, слідчих ГУ НП України у Волинській області, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луцького гарнізону, у рамках кримінального провадженням за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України,  жителя прикордоння – громадянина України, затримано в порядку ст. 208 КПК.

Його затримання відбулося під час надавання військовослужбовцю відділення інспекторів «Коритниця» Львівського загону неправомірну вигоду у розмірі 6 тисяч гривень за сприяння йому у незаконному переміщенню тютюнових виробів через державний кордон України до Польщі на ділянці відділу «Коритниця».

Факт надання неправомірних коштів задокументовано. Неправомірну вигоду встановленим порядком вилучено слідчим. Тривають невідкладні слідчі дії.

Крім того, на підставі ухвали Луцького міськрайонного суду розпочато обшук за місцем проживання затриманого та його пособників у м. Володимир-Волинський, м. Ковель та с. Радехів Любомльського району Волинської області.

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини