Чому зняли проект рішення щодо будівництва під Валами Городища напередодні сесії ?

27.02.2019 | Без категорії

Переглядів: 0

Напередодні   чергової сесії  Володимир-Волинської міської ради громадський активіст  Тарас Сватко проінформував громадськість про підробку проекту рішення щодо відведення земельних ділянок  на вулиці Соборній, 9 та Соборній 9-с – із будівництва житлового будинку на зведення багатоповерхівки.

В обидвох пунктах земельні ділянки хочуть змінити для громадянки Саганюк Анни Степанівни.

Як пише активіст на своїй сторінці у соціальній мережі, у проекті рішення, який надано для вивчення депутатам, суттєво відрізняється перелік земельних ділянок і прізвища власників від проекту, опублікованого на сайті.

З даного приводу досить цікавим є коментар міського голови  Петра Саганюка на сайті «Буг»: “Є пару активістів, які мають своє бачення. Ми демократична держава. Було на сайті, що там сім’я Петра Даниловича має будувати. У мене є сім’я і дружина, а то – бувша дружина, з якою я вже не живу 32 роки. То не моя сім’я і не моя родина. То просто вже починається перед виборами. Нічого ніхто там будувати, я думаю, не збирається. Хай поцікавляться в того, хто там писав заяву» .

Чия була вказівка зняти проект рішення за день до початку зібрання депутатів, можна тільки здогадуватися? Важко віриться в те, що сама  Саганюк Анна Степанівна, яка не є членом родини Петра Саганюка,  звернулася особисто або ж написала  відмову від земельної ділянки.  І хто б надав дозвіл на виділення  ласого шмату землі у центрі міста людині, яку ніхто не знає у Володимирі-Волинському?

26 лютого група активістів міста на чолі із Тарасом Сватком та депутатом обласної ради Костятнтином Зінкевичем завітала до сесійної зали. Склалося таке враження, що до їхнього візиту підготувалися, ймовірно тому, що інформація щодо цієї теми була озвучена у волинських інтернет-виданнях, а перед сесією  до приміщення міської ради заходив депутат облради Костятнтин Зінкевич.

«Тут зібралася небайдужа та активна частина жителів, яких тривожить питання будівництва багатоповерхового будинку під пам’яткою архітектури державного значення Вали Городища, – звернувся до присутніх Тарас Сватко. –  Питання напередодні сесії було знято, за що дякуємо усім депутатам. Проте ми переживаємо, що це питання буде підніматися й надалі. Ми незадовлені діями тих депутатів, які всупереч інтересам громади та законодавства протягують подібні рішення. Надіємося, що у подальшому ви не допустите будівнитво багатоповерхового будинку, де нині проходить археологічне дослідження».

Міський голова  Петро Саганюк подякував групі ативістів за їх активну громадянську позицію.

Від імені депутатського корпусу виступив депутат Руслан Мороз,  котрий зауважив, що  жодного протягування рішення не відбулося, оскільки право зміни цільового призначення земельної ділянки закріплено за її власником.

«Це передбачено  змінами в Земельному кодексі. На земельній комісії було запропоновано зняти це питання з розгляду. Депутати погодилися, бо жодного впливу на зміну цільового призначення вони не мають», – зауважив Руслан Андрійович

Після цього група активістів подякувала за увагу та покинула зал засідань. Сесія продовжилася.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини