Капелан з Володимирщини отримав нагороду від Митрополита Єпіфанія

03.12.2020 | Новини

Переглядів: 1

Напередодні Дня Збройних сил України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній поспілкувався з капеланами й подякував їм за ревне служіння. Йдеться на його сторінці у Фейсбук.

За заслуги перед Помісною Церквою, а також за жертовність і любов до України відзначив вісьмох військових священників нагородами – медаллю святого Архістратига Божого Михаїла.

Медаль з рук Митрополита отримав і настоятель Свято-Вознесенського храму м. Устилуг, головний військовий капелан  Волинської єпархії Юрій ЗДЕБСЬКИЙ.

“Без капеланів Православної Церкви України складно уявити духовний фронт нашої держави. Саме вони духовно опікуються українськими захисниками, розділяють з ними переживання, дбають про те, щоб віра в Бога й надія на перемогу не згасали, а навпаки – лише посилювалися і зміцнювалися. Капелани 24 години 7 днів на тиждень здійснюють своє покликання – бути поруч із захисниками. Адже саме священники мають найкращу зброю проти духовного зла – Боже Слово. А їхній захист – молитва й діяльна віра у Всемилостивого та Всемогутнього Господа. Завдяки цьому капелани жертовною любов’ю допомагають бійцям зцілювати рани їхніх душ та наповнювати серця надією. Молімося за тих, хто щодня з вірою в Господа наближає нас до перемоги та дбає про українських Героїв і їхніх рідних. ” – йдеться у повідомленні.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини