Казарми будували, а за роботу не заплатили

24.06.2019 | Новини

Переглядів: 2

Нещодавно видання «Володимирмедіа» писало про будівництво казарм для солдат контрактників у Володимирі-Волинському. З одного боку, новина приємна, оскільки йдеться по те, що держава дбає про військових. З іншого, до редакції звернувся Ігор Булавчук, і розповів, що у січні він та ще кілька чоловік працювали на будівництві цих об’єктів. Пропрацювавши взимку півтора місяці, зарплатню за виконану роботу не отримали і пішли звідти. На будівництві також працювала бригада з Сум, будівельники якої теж очікували на виплату зароблених коштів. Не дочекавшись, махнули рукою й поїхали додому. Ігор Булавчук додає, що згодом їм таки заплатили…. 1000 гривень, пообіцявши найближчим часом розрахуватися. Та минуло півроку, а обіцяного й далі чекають.

Люди написали звернення в Управління Держпраці у Волинській області, де їм повідомили, що розглянуть їхнє питання. Однак і досі його вирішення немає.

Виданню стало відомо, що фундамент  почала зводити будівельна фірма ТОВ «Трейдербуд», зареєстрована у Чернівцях, замовник – Західне Територіальне квартирно-експлуатаційне управління (ЗХТКЕУ Львів). Наразі будівництвом займається ТОВ ІБК “ЛЮКС КАПІТАЛ БУД” (Київ). Та хто і як наймав робочих на будівництво, – невідомо. Бо працювали там ще й з Івано-Франківська бригада. Але ніхто не затримувався через невиплату заробітної плати. Сторожі теж втікали.

Варто додати, працівників брали на роботу за умови, що вони напишуть заяви на прийом на роботу та одночасно на звільнення без вказаної дати. Прораби, які керували процесом, були з Києва, часто змінювались, і кожен обіцяв розрахуватися. І досі продовжують обіцяти, та просять людей нікуди не звертатися, запевняючи, що все буде добре. Окрім будівельних робіт робітники працюють над поліпшенням їдальні у ЗРП. Там ситуація ще більше плачевна. Тож виникає запитання: коли люди зможуть отримати зароблені гроші? І хто несе за це відповідальність?

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини