Команди з Володимира змагаються у спортивно-туристичних конкурсах“Сокіл” та “Козацький гарт”

12.06.2019 | Новини

Переглядів: 0

ХIV обласний Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині проходить цими днями на березі озера у селі Соловичі.

У ньому беруть участь понад 500 дітей. У межах Фестивалю проходять  два заходи: обласні змагання дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) та фізкультурно-патріотичний фестиваль “Козацький гарт”.

Володимир-Волинський на Фестивалі представляють команди ЗОШ №1, №2 та ліцею “Центр освіти”.

Захід поєднав два спортивно-патріотичні заходи. Впродовж п’яти днів діти живуть у наметах, облаштовують  побут, вчаться долати труднощі, змагаються у різноманітних спортивних та туристських змаганнях. Окрім того, перевіряють вміння надавати першу медичну допомогу та орієнтуватись на місцевості.

17 команд військово-патріотичної гри «Сокіл»  проходять стройову підготовку, змагаються у туристсько-спортивній смузі перешкод, стрільбі, беруть участь участь у історичних конкурсах.

Змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю “Козацький гарт”, у якому беруть участь 22 команди,  містять спортивну естафету, перетягування канату, змагання з “човникового бігу”, стрибків у довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії України та спортивних досягнень,  орієнтування на місцевості та презентацію команди.

Спілкуючись з учасниками, серед яких була чемпіонка області Христина Яцків, котра навчається у Турійській школі, дізналась від учителя цього навчального закладу Віктора Риморчука, що у них немає спортзалу. А діти займаються фізкультурою у… коридорі. У таких умовах виховуються майбутні чемпіонки.

На змаганнях поліціянти, які з’їхались з різних регіонів України, не тільки проводили навчання з учасниками, а й ділилися з ними особливостями професії. Серед них і ці чарівні панянки, що на фото.  Дехто з дітей навіть приміряв фуражки і робив селфі.

Трохи зіпсував захід прикрий випадок. На березі озера було виявлено артилерійський снаряд часів Другої Світової. Але поліцейські зреагували миттєво: відвели людей на безпечну відстань і обмежили доступ до місця події до приїзду рятувальників.

Переможці Фестивалю братимуть участь у Всеукраїнських змаганнях.

 

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини