«Кострубізми. Кумановський» – вистава, аналогів якій немає

20.10.2020 | Новини

Переглядів: 0

Наживо в умовах карантинних обмежень 24 жовтня о 19:00 в мистецько-креативному просторі Гармидер ангар-stage в Луцьку, на вулиці Залізничній, 9 покажуть мультимедійну виставу-перформанс «Кострубізми. Кумановський», аналогів якій немає.

Луцький незалежний театр «Гармидер»  кинув собі справжній виклик  в період карантину: створив мистецький інноваційний продукт в умовах змін, пов’язаних з СOVID-19. Йдеться про виставу перформанс «Кострубізми. Кумановський», аналогів якій немає. 

Колектив створив спектакль на основі графічних робіт і текстів художника Миколи Кумановського з його «Книги Кострубізмів» та поезій зі збірки «Слід у слід»: на міксі жанрів, де присутній живий фізичний театр і де графіка художника анімована на 3-D-сцені. У цьому спектаклі лише один актор, який взаємодіє з графічними зображеннями анімованих героїв. Творці проєкту 80% часу працювали на відстані. 

Театр, який виграв проєкт з реновації ангару в сучасний креативний мистецький простір (Гармидер ангар-stage); театр, який ризикнув піти у вільне плавання в провінційному місті,  в умовах карантину зважується на експеримент, щоб… вийти за межі провінційності! І створює по-справжньому унікальний продукт, який 24 жовтня о 19 годині, у день передвиборчої тиші, зможуть побачити всі охочі!

«Йдеться не лише про мистецький продукт, —  кажуть творці проєкту, — йдеться про повноцінне життя театрів у період викликів, які ставить час. Ми — театр, який активно  шукає і реалізовує ці шляхи, і в такий спосіб долає кордони провінційності. Ба навіть кордони, які вибудував вірус». 

Спектакль буде знятий професійною технікою і цього ж дня відбуватиметься ПРЯМА трансляція вистави з живого показу  в Художньо-меморіальному музеї Миколи Кумановського (Музей сучасного українського мистецтва Корсаків) серед картин художника. 

А також виставу можна буде бачити в реальному часі онлайн з живого показу на сторінках театру Гармидер:  https://www.facebook.com/garmyder
https://www.youtube.com/garmyder

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини