Майже весь Володимир-Волинський залишився без води

16.01.2020 | Новини

Переглядів: 0

Проблеми з водопостачанням у Володимирі-Волинському у військовому містечку почалися з 23 грудні 2019 року. І поки КЕЧ та водоканал разом з міською владою намагаються їх усунути, води не стало на кількох вулицях.

Так, ввечері 15 січня, 2020 року без водопостачання залишились вулиці Шухевича, Сагайдачного та військове містечко, на Ковельській ледь тече. Диспетчер водоканалу на запитання, у чому проблема, пояснила, що керівництво наказало зменшити потужність подачі води і порадила звернутися за коментарями до начальника. Варто зауважити, ніде попередження про припинення водопостачання, зокрема на інших вулицях, не було.

Зі слів міського голови Петра Саганюка, планується від’єднати військове містечко від лінії енергопостачання, яка йде від мереж військової частини, та підключити до іншого трансформатора. Про це він розповів на брифінгу. Повідомляє БУГ.”

“У перспективі ми знаємо, що вода в мережі йде через територію військової частини, ці мережі також старі. Виникла така думка, думаю, депутати погодяться – виходу немає – від північного водозабору по Ковельській, є декілька скважин. Ми хочемо прокласти дві гілки нових труб уздовж Ковельської на Академіка Глушкова та Поліської Січі. Вартуватиме це в межах мільйона, може, півтора гривень, труби – орієнтовно 150 тисяч гривень. Мережі зношені не лише на цих вулицях. Мережі зношені у всьому місті. Вони побудовані років 50 тому, може й більше. Ніхто нових мереж не будує, а на ці мережі весь час насаджують нові потужності. Під час від’єднання ніяких проблем з електропостачанням і водопостачанням у населення не виникне. ” – деться у дописі.

За його словами, проблеми з водопостачанням містечок виникли через те, що «військові почали будівництво пяти нових обєктів». Мережі не справляються з навантаженням.

Виникає лише одне питання: чому за 20 років правління не можна було хоч частину мереж замінити? Натомість влада була зайнята перекладанням бруківки. Зношеність дає про себе знати частими поривами. Так, кілька місяців тому водоканал усував проблему на вулиці Ковельській, кілька разів влітку водопровід лагодили на вулиці Князя Олега. Щодо проблем з водопостачанням на Поліської Січі та Глушкова, так вони давали про себе знати минулого року. Але чомусь на це ніхто не звернув уваги. Тепер майже все місто залишилось без води, а влада щоразу запевняє, що все вирішить. Таке враження, що людей мають за дурнів.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини