На кордоні “Ягодин-Дорогурськ” утворилася черга із заробітчан, серед яких є володимирчани з високою температурою

24.03.2020 | Новини

Переглядів: 1

Минуло майже два тижні, відколи Україна оголосила карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу. До цього розпочалося масове повернення заробітчан із країн Євросоюзу. На той час на митному кордоні не вводилися відповідні міри контролю. До речі, ситуація нині є незмінною. Тому після прибуття на батьківщину приїжджі порозходилися по домівках. Ніхто їх не попереджував про двотижневий карантин, не доправляв у спеціальні установи для перевірки на тест, як це робили з тими, хто повернувся з Китаю. Йдеться про Нові Санжари, які надовго запам’ятаються українцям “теплою зустріччю” співвітчизників.

Станом на 24 березня 2020 року на пункті пропуску “Ягодин-Дорогурськ” знаходиться кілька сотень українців, серед яких і володимирчани. Як стало відомо виданню, одна з жінок, яка багато років пропрацювала в з Італії, має високу температуру. Сама з Володимира-Волинського. Чи звернеться вона до медиків чи самоізолюється? Ніхто не знає.

А скільки ще таких знаходиться у черзі? Хтось з них має маски? Навряд. І хто дає гарантію, що це банальна застуда, а не короновірус? Чому ніхто нічого не робить? Чому їх спокійно пропускають, замість того, аби просто з кордону відправити на карантин? Чекають поки епідемія накриє все місто і ситуація повториться як в Італії? Чи, за словами, Ярослава Матвійчука, будуть відстежувати їх, і тих, хто мав з ними контакт через кілька тижнів?

Дуже добре, що влада подбала про дезінфекцію міста, але що це дасть, коли саме місто є не захищеним? Чому нас нічого не вчить? Адже нам дається час, щоб запобігти масовому зараженню. Чому не впроваджуємо досвід Китаю та деяких італійських містечок? А саме – повна ізоляція. Лише тоді, коли усі виїзди і в’їзди до Володимира будуть перекриті, а люди сидітимуть вдома, є шанс уникнути епідемії та зберегти людські життя.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини