Нардеп Ірина Констанкевич відвойовує Маневицьку лікарню. За Володимир-Волинське ТМО ніхто й слова не замовив

12.02.2020 | Новини

Переглядів: 11

Про те що КП «Володимир-Волинське ТМО» не увійшло у затверджений Кабміном  перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах до 2023 року, йшлося у матеріалі До переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах Володимир не увійшов.

Доволі критично звучали висловлювання у бік влади Володимира-Волинського, яка попри те, що місто втрачає лікарню, продовжує вкидувати мільйонні кошти громади у її ремонт. Чомусь не чути позиції народного депутата Ігоря Гузя, котрий нещодавно був присутнім  на помпезному відкритті кабінету гемодіалізу.

 Натомість його колега, народний депутат Ірина Констанкевич відстоює медичний заклад у Маневицькому районі. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Після наполегливого бомбардування Міністерства охорони здоров’я, особистої розмови з пані Міністеркою Зоряною Скалецькою нам нарешті призначили зустріч щодо подальшої долі Маневицької районної лікарні на завтра о 17.00.(12 лютого, авт.) Моя позиція викладена у депутатському запиті від 5 лютого 2020. Вона категорична – район на 54 тисячі населення повинен мати лікарню в статусі опорної, другий аргумент – поруч атомна електростанція; третій аргумент – в радіусі 60-70 км немає інших медзакладів; четвертий аргумент – райлікарня має потужний колектив кваліфікованих медиків; п’ятий – логістична доступність лікарні. Тому рішуче налаштована завтра боронити Маневицьку лікарню”.

Володимир-Волинський поволі втрачає свої позиції у плані районного центру, так і в інших питаннях. Таке враження, що місто по тихому “зливають”. Влада мовчить, значить з усім погоджується. Їй байдуже, куди завтра будуть їхати люди лікуватися. Вона й до цього не переймалася цим. Як і обласні депутати Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк, котрі відстоювали Нововолинську ЦМЛ, мотивуючи тим, що їздять лікуватися в інші міста. У той час, коли в інших медичних закладах оновлювалося обладнання, вдосконалювалися навики та втілювалися нові методи, у нас робилися ремонти. Для кого? Щоб потім можна було здавати в оренду. І заробляти на цьому. А люди… Кому вони потрібні? Прикро, але це так.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини