Сорокарічний дитячий майданчик на вулиці Луцькій, який чекає на нові гойдалки

31.08.2018 | Без категорії

Переглядів: 2

Декілька років підряд у Володимирі-Волинському  виростають дитячі та спортивні майданчики як гриби після дощу. Деякі за рахунок коштів міського бюджету, інші встановлюют за сприянням нардепа . Є й такі, які збудовано за рахунок бюджету громадської участі. Але за деяких дітей міська влада таки призабула.

До редакції звернулися мешканці будинку 109, що на вулиці Луцькій. Їх турбує, що до цього двору не доходять руки. Ні місцевої влади, ні меценатів. Зокрема, до дитячого майданчика, якому вже майже сорок років, і на залишках якого їхнім дітям доводиться проводити своє дозвілля. Як зазначає  мешканка будинку пані Алла, карусель, яка за плином часу втратила своє призначення та стала небезпеченою для експлуатації, комунальники приїхали, зрізали та вивезли. На її місце іншої не встановли. Майданчик з піском, який до речі,  власним коштом  привозять батьки діток, обгородили самі ж мешканці багатоповерхівки. Фарбують його також не лише власними силами, а й фарбою, яку купують самі.  Та й назвати дитячим майданчиком пісочницю, декілька лавок, вкопані батьками шини та макет ракети, яка хитається від дотику, просто язик не повертається.

Під час спілкування із іншою жителькою пані Валентиною вдалося дізнатися, що  у 2015 році після  звернень до міської влади мешканців двору до міської ради, комунальники «доукомплектували» дитячий майданчик  аж… двома лавками.  Хоча встановити  їх у них  не вистачило   сил. Тож довелося вкопувати їх жителям будинку самостійно. Незабаром привезли фарбу, щоб пофарбувати ці лавки.  Хоча сам процес фарбування вкотре дістався батькам.

І так тривало до 2017 року. Побачивши, як у дворах міста встановлюють сучасні ігрові та спортивні майданчики, жителі вулиці Луцької 109  вирушили до міського голови Петра Саганюка зі зверненням, яке прийняли та пообіцяли, що при формуванні річного бюджету  врахують їх побажання.  Ось тільки чиновники не вказали  якого року. Бо й досі майданчика дітки як не бачили, так навпевно найближчим часом не побачать. Не мають їх батьки і відповіді від влади на своє звернення.

А ще їм боляче дивитися, як дітвора будує пісочні замки на майданчику,  якому майже 40 років. Коли у цей час у місті зводяться нові ігрові та спортивні, вартість деяких сягає мільйони.

 

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини