Спростування чергового фейку про спалення меблевого сміття котельнею АТП

04.03.2020 | Новини

Переглядів: 6

   Вкотре на інтернет-порталі «Княжий Град», який належить директору «КП «Володимир-Волинськтеплоенерго» Сергію Кобі, з’являється фейкова інформація, не підтверджена жодними аргументами.

 Так, учора видання розмістило чергову брехню, у якій звинуватило очільника «Гербор-Холдинг» Олега Борбелюка у спалюванні меблевого сміття, що містить шкідливу речовину – фольмардегід, на котельні АТП, по вулиці Ковельській. І що, ніби через це володимир-волинці хворіють на рак.  Варто додати,  журналіст, який писав статтю, не звертався за коментарем до директора АТП, а також не намагався перевірити інформацію.  

 Отож, видання вирішило дізнатися, чим насправді палять у котельні?

   Директор автотранспортного підприємства Володимир Дячук працює на керівній посаді з 2014 року. Він розповідає, у перші роки приміщення  опалювалось електричними обігрівачами. У 2016 була виконана повна реконструкція опалювальної системи: замінили  труби, батареї, а також зробили капітальний ремонт котельні і встановили твердопаливний котел. З того часу АТП забезпечує себе теплом, спалюючи тверді породи деревини, які закупляють у Володимир-Волинському лісгоспі.

 Оператори котельні, які були присутні на зустрічі, додають, на  опалювальний сезон йде 250, а якщо зима холодна, то й більше кубів лісу. Лісоматеріали вони власноруч ріжуть та складають на території підприємства. Тирсу, яка лишається, вивозять.  Упродовж усього часу, крім деревини, жоден матеріал не використовувався для спалювання, тим більше меблеві відходи, які містять клей. Адже він забиває димові труби. І додають, що за весь період жодного разу не довелося їх чистити. Дерево, яке цьогоріч надав лісгосп – осика і тополя.

  Володимир Дячук радить тим, хто сумнівається у його словах, звернутися у лісгосп, де їм нададуть підтверджуючі документи на придбання деревини підприємством. До слова, лісоматеріали, якими опалюють АТП, знаходяться при вході, і їх видно з дороги.

  Видання мало нагоду разом з колегами інших місцевих ЗМІ побачити у яких умовах зберігається деревина, побувати у котельні та на складах.

  Варто зазначити, неподалік знаходяться дві котельні, одна з яких – на території лікарні. До речі, дрова біля неї, лежать під відкритим небом.

      Формальдегід – природна хімічна речовина, що використовується у виробництві інших хімічних речовин, а також у косметиці, фунгіцидах, тканинах, бальзамуючих рідинах, деревних смолах, килимових покриттях та деяких засобах чищення.

   Найбільш поширений шлях впливу на людину – через вдихання сигаретного диму та вихлопу палива.

   Формальдегід широко використовується в повсякденному житті та експлуатується людьми. Він є дезінфікуючим побічним продуктом хлору, діоксиду хлору та озону, оскільки вони є окислювачами.

Харчові продукти, такі як яблука, банани, цвітна капуста, м’ясо та риба містять формальдегід на рівні від 6 до 60 міліграмів, але його використання в якості фуміганта також може збільшити залишки. 

   Нагадаємо: видання вкотре спростовує фейки, які розповсюджує видання «Княжий Град». Зокрема, про перевезення бурштину у меблях підприємства «Гербор-Холдинг», що виявилося неправдою Олег Борбелюк: про скандал з бурштином, інформаційні вкиди та неіснуючі кримінальні провадження, вогнепального поранення підприємця Сергія Юнака Хто стоїть за фейками про Миколу та Сергія Юнаками? А тепер черговий фейк щодо опалення меблевими відходами АТП, підтвердження якому немає.

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини