У Володимир-Волинському ТМО провели операцію за світовим стандартом діагностики.

18.02.2021 | Новини

Переглядів: 1

У Володимир-Волинському ТМО провели операцію за світовим стандартом діагностики. Йдеться на сторінці у Фейсбук КП “Володимир-Волинське ТМО”.

Команда лікарів-гінекологів, хірургів, анастезіологів та операційних медсестер КП «Володимир-Волинського ТМО» провели операцію сучасним методом гістероскопії. Цей метод є широковідомим у світовій практиці, оскільки дозволяє проводити візуальну діагностику під 20-кратним збільшенням порожнини матки, здійснювати забір матеріалу на аналіз та усувати виявлену патологію.

Оперативне втручання відбулося планово у середу, 17-го лютого. Пацієнтка, яку турбував дискомфорт та нерегулярний менструальний цикл, перебувала на амбулаторному лікуванні у жіночій консультації Володимир-Волинської лікарні. Лікарі-гінекологи Володимир-Волинського ТМО діагностували у жінки поліп у порожнині матки, який, власне, і викликав запалення. Після планового лікування поліп лишився у порожнині матки, що й стало прямим показом до операції гістероскопії.

Щоб пацієнтка не відчула дискомфорту, оперативне втручання провели під внутрішньовенним знеболювальним. Під час процедури порожнину матки обмили спеціальним стерильним розчином, що дало змогу візуально побачити причину та усунути вогнище запалення. Жінці усунули поліп, який був у порожнині матки і відправили його на гістологічне дослідження.

Довідково: гістероскопія – це діагностична лікувальна процедура, під час якої за допомогою гістероскопа та камери відбувається проникнення в порожнину матки. Діагностичну процедуру гістероскопії фіксує відеокамера та виводить зображення на екран монітора в операційній. Дану процедуру призначає лікар-гінеколог. Показами для гістероскопії є: порушення менструального циклу (нерегулярні, значні менструації), болі невідомої причини у період, перед чи після менструального циклу ускладнений перебіг післяпологового періоду, маткові кровотечі, безпліддя та невиношування вагітності, різні аномалії у матці та шийці матки.

Що також важливо, гістероскопія дозволяє виявити та попередити онкозахворювання. Головне – не відтягувати, і вчасно звернутися за допомогою до лікаря.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини