У Володимирі мітингували перевізники та водії. Міський голова викликав поліцію

16.06.2020 | Новини

Переглядів: 12

Сьогодні до приміщення Володимир-Волинської міської ради завітали перевізники та їх представники, які вимагали відновити міські маршрути. До групи підтримки долучилися пенсіонери, здебільшого ті, хто за відсутності маршруток не має змоги доїхати до своїх дачних ділянок. Усі втомилися очікувати послаблення карантину, який невідомо коли завершиться.

Водії ось уже четвертий місяць сидіть без роботи та зарплати. Пасажири змушені добиратися до роботи та в інші місця призначення пішки або наймати таксі, що суттєво б’є по кишені. Натомість місцеві чиновники на чолі з міським головою щомісяця отримують десятки тисяч гривень заробітної плати, і їх проблеми простих смертних не цікавлять.

Коли пенсіонери разом з перевізниками  піднялися на другий поверх, міський голова Петро Саганюк у грубій формі вигнав їх з приміщення, поставивши до відома, що більше 5-ти осіб не прийматиме. Інакше викличе наряд поліції. І викликав.  

Люди були змушені повернутися, очікуючи, що до них вийде хтось із представників виконкому. Секретар міської ради Олег Свідерський, який підійшов до присутніх, заначив, що міська влада позбавлена прав відновлювати маршрути. Оскільки таке рішення приймається комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області. На запитання, як діяти далі, Олег Миколайович запропонував скласти колективне звернення на ім’я міського голови Петра Саганюка та голови Волинської ОДА. Довідково повідомив, що подібне звернення  міськвиконкому щодо послаблення карантинних заходів вже скеровано до ОДА. Чекають рішення.

Людям не зрозуміло, чому транзитні рейси через Володимир курсують, у Нововолинську міський транспорт ходить, у Володимирі працюють кафе, ринки, магазини, а перевізникам заборонено здійснювати перевезення. У кожній маршрутці є антисептики, щогодини робиться в транспорті вологе прибирання. Після зміни проводиться повна дезінфекція.

За деякий час до актової зали запросили п’ять перевізників, з якими виявив бажання зустрітися Петро Саганюк. Однак спільного знаменника не знайдено. Їм запропонували їхати до області.

Людей похилого віку, які прийшли підтримати перевізників та водіїв, не цікавить статистика, кількість захворювань у той час, коли на городах потрібно рятувати городину.

Також до перевізників звернулася керуюча справами МВК Ірина Ліщук, котра повідомила, що кожний перевізник мав право на оформлення допомоги на час карантину. Однак про це ніхто з присутніх не знав. До речі, підприємці також отримали іформацію про допомогу по частковому безробіттю, коли термін прийняття документів завершується. Тому у центрі зайнятості утворилося скупчення людей. Інформування влади щодо цього питання є недостатнім.

Допоки люди між собою обговорювали проблему та шукали вихід з ситуації, прибув наряд поліції, який був готовий складати протоколи.

Подібні дії Петра Саганюка  як ніколи характеризують загниваючу   владу, яка не лише нездатна віднайти контакт з громадою міста, а й почала боятися мирного зібрання жителів Володимира. 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини