У Володимирі у виявленні коронавірусу медики та поліцейські змушені весь день стояти під палючим сонцем

13.06.2020 | Новини

Переглядів: 3

На на вулиці +30 з гаком. Субота. Люди утекли на природу. Подалі від коронавірусу. Кажуть, він боїться високої температури.

Річка Луга. Дитячий пляж. Народу море. При вході стоїть намет, який розгорнули рятувальники. Поруч блокпост. Машини проїжджають, зупиняються, водіям та пасажирам міряють температуру. Медик стоїть у захисному костюмі та масці, поліцейський у бронежилеті й масці. Під палючим сонцем. Це справжнє пекло.

Підходжу, цікавлюся як триває чергування. Кажуть все добре. Питаю, чи були ті, у кого виявили температуру? Медик Володимир-Волинської лікарні Вікторія Андросюк говорить, нормальною вважається 37,2, зважаючи на спеку. Були випадки, коли пропонували людям вийти постояти у тіні, попити води. Температура спадала. Один чоловік їхав з нічної зміни, робота, каже, на ногах.

Зміна лікарів триває 5 годин, якраз була перезмінка. На блокпост заступала медсестра дитячої поліклініки Катерина Пельц. Цікавлюся, як почувають себе дівчата? Вікторія каже: словами не передати. Дуже важко. Катя вперше заступала, та вже хвилювалася. Зізнається, має проблеми з тиском, тож воліла б ліпше вночі відстояти. Бо сонце не для неї. Але сподівається, що все буде добре.

Я була на пляжі 4 години. Лише раз медичка відійшла у намет, щоб попити води. Поліцейським легше, їх двоє. Але весь день простояти під сонцем у бронижилетах та масках і дивитися на пляж як люди відпочивають – це нереально важко фізично і морально.

Цікавлюся, скільки часу стоятимуть блокпости? Знизують плечима, не знають, припускають, не менше двох тижнів.

Хтось скаже, це їхня робота, за яку отримують гроші. Дозволю заперечити, бо поліція має слідкувати за порядком, а лікарі лікувати, а не виконувати нікому не потрібну роботу, на нікому непотрібних блокпостах і ловити невидимий вірус у той час, поки інші обмивають на ньому гроші.

Як можна так знущатися над людьми? Яка ще влада так нехтує здоров’ям своїх громадян, змушуючи робити їх те, від чого користі нуль, до того ж під палючим сонцем, не доотримуючи кисню?! Адже відомо, що чимало хворих на коронавірус хворіють безсимптомно, це значить, що температури може й не бути. Утім вона може з’явитися у людини через інші захворювання або ж через спеку. До чого тоді увесь цей цирк? Хтось з тих можновладців, які вирішили таким чином боротися з вірусом, подумав про це? І чи не трапиться так, що завтра ті ж медики після таких чергувань стануть пацієнтами лікарні, у якій працюють, але вже через інші захворювання.

Нагадаємо: із 12 червня на в’їздах-виїздах з Володимира-Волинського облаштують пости, які контролюватимуть міграцію між містами. Таке рішення прийняла 10 червня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації та рішення Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС. Йдеться на сайті міськради.

Передусім йдеться про контроль пересування ймовірних хворих, які будуть самостійно або за допомогою інших людей в’їжджати до міста або виїжджати з нього.

Чергові на контрольно-пропускних пунктах зобов’язані проводити дистанційне вимірювання температури водіїв та пасажирів. У разі виявлення осіб із симптомами ГРВІ персонал КПП має викликати мобільну медичну бригаду для забору матеріалу для подальшого лабораторного обстеження на наявність коронавірусної хвороби.

Пункти функціонуватимуть цілодобово. До роботи будуть залучені поліцейські, медики, працівники ДСНС.

Жанна БІЛОЦЬКА

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини