Відсторонили й коментувати заборонили?

05.02.2016 | Новини

Переглядів: 0

ІА ZIK повідомив, що начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади лейтенанта Владислава Якушева перевели з передової й заборонили спілкуватися із журналістами. Як з’ясувалося, це сталося після опублікування його статті, в якій ішлося про проблеми з виплатами «бойових» тисяч та інші проблеми, які для людей на фронті є не менш важливими. Мова йде про опублікований у понеділок 1 лютого у його блозі матеріал «Тисяча «бойових» і «агенти Кремля».

Тепер зрозуміло чому у 14-у бригаду скерована комісія з Міноборони, про яку наше видання повідомляло дещо раніше. Ми спробували зв’язатися по телефону із заступником командира 14-ї ОМБр по виховній роботі Олександром Голубєвим, який нині знаходиться у Донецькій області, аби отримати хоч якісь коментарі. Телефонували кілька разів, але все марно. В самій бригаді відмовилися будь-що коментувати.

Упродовж кількох останніх днів у сомережах з’явилося чимало дописів простих людей, журналістів з різних каналів, волонтерів, бійців. Усі вони закликають повернути Влада, навіть організували флешмоб на його підтримку.

Згодом на сторінці Міністерства оборони України у «Фейсбуці» з´явилося повідомлення, що найближчим часом прес-офіцер 14-ї окремої механізованої бригади лейтенант Влад Якушев прибуде до Києва з метою ознайомлення з роботою структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

«Таке рішення було прийняте керівництвом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України. Колеги Влада з прес-служб Міноборони та Генштабу готові надати офіцеру максимальне сприяння у спілкуванні з відповідальними посадовими особами оборонного відомства з питань формування та виплати фонду грошового забезпечення, виплати додаткових грошових винагород за участь в антитерористичній операції, матеріально-технічного та речового забезпечення, повернення інвентарного майна, надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям тощо. Як планується, відрядження до столиці допоможе офіцеру отримати вичерпні відповіді на озвучені ним питання, які набули розголосу у засобах масової інформації та мережі Інтернет.
Намірів щодо застосування будь-яких «заходів впливу» чи навіть просто негативного ставлення до офіцера у керівництва та посадовців оборонного відомства немає. Натомість, існує чітке розуміння важливості надання прес-секретарю бойової бригади вичерпних відповідей (довідкової інформації) для того, аби військовий журналіст лейтенант Влад Якушев, який користується заслуженим авторитетом як серед військовослужбовців, так і серед представників ЗМІ, міг донести отримані знання до якомога більшого числа людей.
А також особисто переконатися у відсутності ‪#‎зради у Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, навесні 2015 року львівського журналіста Владислава Якушева мобілізували до лав ЗСУ – він став керівником прес-служби 14-ї ОМБр. До того Влад був головним редактором журналу «Кримінальне чтиво. Захід», дописував у різні видання.

 

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини