Як побудувати гарне тіло без тренажерів та виснажливих тренувань та дієт? 

20.08.2018 | Новини

Переглядів: 359

   За його сторінкою у Фейсбук стежать понад 15 тисяч підписників, з яких переважна більшість – представниці прекрасної половини, головна мета яких – мати гарне тіло. Однак не кожна має можливість відвідувати тренажерний зал або ж дотримуватись однієї з багатьох дієт, які рекламуються у соцмережах або переходять від подруг. А львів’янин Віктор Мандзяк  пропонує іншу методику, – дистанційні тренування. Їх можна робити, не виходячи з дому, до того ж  без тренажерів, а також індивідуальні програми харчування. На знімках, які є на його сторінці, – результати роботи з підопічними, які чесно кажучи, вражають у хорошому розумінні. Тож видання «Володимирмедіа» вирішило поцікавитись у тренера Віктора, у чому секрет таких тренувань? А також чи кожен може досягти певних результатів, і що для цього потрібно робити?

Пане Вікторе, зважаючи на кількість підписників на вашій сторінці у Фейсбук, здебільшого яких становлять дівчата та жінки, та відгуків про  результати після тренувань за вашою методикою, можна зробити висновок, – ви творите дива. Навіть більше, робите це дистанційно. Як таке можливо? Адже ви не бачите людини, котра до вас звертається.

–  За дива дякую, але це звична робота тренера, і неймовірного в тому нічого нема. На дворі 21 століття. Наші з вами гаджети настільки функціональні, що немає перепон для реалізації продуктивної співпраці у цій нелегкій справі «краси та здоров’я». Перед початком занять з новою підопічною знаю про неї все, що мені треба для роботи: вік,  необхідну антропометрію, знаю, як виглядає моя новоспечена підопічна (фото), коли стала мамою (якщо стала), всі хвороби й протипоказання, харчові звички, бажаний результат і т.д. У процесі тісно контактую з підопічними, я веду їх по стежині змін, і якщо на дорозі трапляються перепони, ми разом їх долаємо. Чому жінки не худнуть? Бо фітнес-міфи збивають їх зі шляху. «Шлакова» інформація всюди, фітнес же потонув у міфах. Своїх же підопічних я прикрив собою від усього цього. Вони не панікують, коли вага «стоїть», не зриваються після однієї, спожитої ненароком, цукерки, і це не диво, вони інформовані, а значить  озброєні.

Де навчались методиці, і взагалі, з чого починали?

–  У мене батько вчитель фізкультури, прищеплював любов до руху з дитинства. Я вдячний йому за все, тож у спорті скільки себе пам’ятаю. Але фітнес – це не спорт, фітнес – цілий світ,  непроглядні хащі, через які, щоб побачити блакитне небо, треба вчитись, вчитись, і  вчитись. Початком, мабуть, логічно вважати день, коли я переступив поріг ЛДУФК. Але вчусь і вдосконалюсь постійно. Захоплююсь професіоналами у будь-якій справі, і сам прагну до цього. Я не вчився методиці, однак збирав дані, аналізував, викидав, збирав знову, і так постійно. Для мене не має авторитетів, не керуюсь стереотипами,  намагаюсь все піддавати критичному осмисленню, і з легкістю позбавляюсь того, що не пройшло фільтр в голові. Методика сформована з того, що збереглось в ній за роки теоретичного та практичного навчання.

   – Як можна підібрати раціон харчування, не бачачи людини?  І які продукти входять у нього?

– Ще раз: всі дані про підопічного у мене на руках. Продукти звичайні, на кожному ринку чи в маркеті – є. Я ніколи не розумів, навіщо спеціалісти «прописують» своїм підопічним якусь екзотику. Маркетинг, мабуть.

   –  Задля гарної фігури жінки виснажують себе не тільки дієтами, а й інтенсивними заняттями  у тренажерних залах. А ви запевняєте, що успіху можна досягти без додаткового обладнання.

– Тренажерні зали – не панацея. Справа не в тому, де, а  як. Ви думаєте люди в залах вміють займатись? Окинувши оком будь-яку тренажерну залу, вкажу на 8 з 10-ти, що допускають ті чи інші технічні помилки. Це якщо не заглядати у програму тренувань, де часто є «каша». Знаючи, як сформоване тіло, можна провести адекватне тренування в домашніх умовах, на пляжі, у лісі і т.д. І ще раз: не  зали, а знання – перше, що потрібно мати. Знання дорого коштують, і платити за них треба часом, тому не хитруйте, шукайте спеціаліста. Ви ж манікюр самі не робите. Чи не так?

 – Поділіться найкращими результатами своїх підопічних?

– Я не ставлю рекорди у вигляді кількості скинутих кілограмів, це примітивно й, як мінімум, не професійно. Ціль для кожної жінки одна – бути гарною і здоровою. Комусь треба забрати 20 кілограмів жиру, а комусь набрати 3-5 кілограмів. Я не порівнюю своїх підопічних, кожен орієнтується на себе вчорашнього, кожен бореться з собою.

– Чи кожен може скинути вагу, оскільки у жінок за 40 відбуваються гормональні збої та інші зміни в організмі, і вага набирається не в залежності від того як вони харчуються…

– Переконаний, основна причина збільшення маси тіла не в гормонах, а в тому що з віком люди починають все менше і менше рухатись. Сидять, і щоб не було нудно щось жують. Проаналізуйте кожен з вас свою активність в студентські роки і порівняйте її з сьогоднішньою.

 – Чи є серед ваших клієнтів чоловіки?

– Дистанційно в мене чоловіків не багато. А персонально – половина як мінімум.

 – Тренування вдома з гантелями. Чому саме цей спортінвентар, і як він впливає на схуднення?

– Гантелі – як один із засобів для схуднення. Окрім того,  мають плюси: не габаритні, легко дозувати навантаження (мусять бути розбірними).

– Скільки часу йде на те, щоб привести тіло у форму?

–  На це питання відповідь дати нереально, адже дуже багато перемінних: рівень запущеності, дисциплінованість, реакція організму на засоби впливу, та і саме поняття «бути у формі» дуже розмите: комусь достатньо, щоб живіт не висів, інший  бажає мати кубики на ньому.

– Чи потрібно підтримувати тіло після закінчення ваших курсів? І які вправи радите робити?

– Чому люди набирають вагу після схуднення? Бо вертаються до свого звичного способу життя. Того, з яким вони й втратили даровану природою красу і легкість. Харчуватись адекватно потребам організму і трохи рухати п’ятою точкою – те, що дозволить бути у формі завжди.

– Вікова категорія ваших клієнток?

– До 25 дівчата не турбуються за фігуру, бо знову ж таки вони фізично активні. Після 25, після пологів і нашого традиційного «загодовування» новоспечених матусь тортами та шоколадками, адже вважається, що це саме те, що потрібно годувальниці і її первістку, жінки набирають. В мене ж займається багато годувальниць, які суттєво обмежені в цих смаколиках.

  –  Скільки кілограмів можна скинути протягом 60 днів?

– Індивідуально, дуже багато перемінних, як я вже писав. Мене часто це питають, я ніколи не називаю конкретних цифр.

Зайдіть на мою сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/trainer.viktor/  , і прикиньте, але ніколи не міряйте людей на себе, ви, саме ви – унікальна і неповторна.

– Три поради тренера Віктора, якими варто скористатись задля того, щоб талія була стрункою.

–  Мінімізуйте в раціоні калорійні продукти: солодощі та жирні продукти. Виключіть смажіння як метод термічної обробки їжі. 2. Не заганяйте себе в безглузді, придумані дилетантом, і таким же дилетантом розповсюджені, рамки: вуглеводи тільки зранку, рівні проміжки між прийманням їжі, воду пити тільки за годину до і після вживання їжі і т.д. (всі не перерахую, їх мільйон). 3. Полюбіть фізичний рух, це ваша гарантія вічної стрункості, і щасливого та здорового життя

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини