Збірник про Олександра Цинкаловського побачив світ завдяки меценатам

05.02.2018 | Новини

Переглядів: 3

«Радію, … що залишаться люди, котрих любов до свого краю попровадить шляхетними дорогами і стежками на користь культури нашого народу…» (О.Цинкаловський ).

Вже повідомлялося про те, що 13 лютого у Володимирі-Волинському  відбудеться Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція, приурочена  120-ти річчю від дня народження видатного земляка, історика, краєзнавця Олександра Цинкаловського під назвою  «Олександр Цинкаловський– велич особистості».

У ході  підготовки заходу загальнодержавного масштабу організатори  розробили перший випуск наукового збірника за однойменною назвою конференції. Проте фінансів на його  друк  катастрофічно не вистачало. Як зазначає заступник директора Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського Мирослава Стольницька, адміністрація навчального закладу звернулася до місцевих підприємців та керівників приватних структур.

На  заклик відразу ж відгукнулися директор ТзОВ «Гербор Холдинг» Олег Борбелюк та депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз, а також протоієрей Михайло Іванський котрі повністю взяли на себе усі витрати, пов’язані  з друком наукового збірника. Тираж  становить 50 примірників, частина його якого  буде подаровані кожному учаснику та гостеві конференції.

Заступник директора Мирослава Михайлівна Стольницька висловлює щиру вдячність   благодійникам, які  особистими вчинками доводять, що є справжніми шанувальниками історії. Надіється, що науковий збірник стане справжньою знахідкою для  молодого покоління,  котре прагне якомога більше дізнатися про  видатих людей Волині – істориків, крає – та мистецтвознавців.

 

 

 

 

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини