“Якщо рішення громадської ради не доводиться до міського голови, для чого збиратися”?

27.07.2018 | Без категорії

Переглядів: 1

На засіданні громадської ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради, яке відбулося 25 липня, вкотре проблеми комунальної сфери та благоустрою  були винесені Миколою Гінайлом.

Здавалося б, місто перебуває в ейфорії  очікування свого 1030-літнього ювілею. Кругом прибирають, насаджують, озеленюють, миють та фарбують.  Відпрацьовуються останні репетиції, відшліфовуються усі протокольні заходи.  Проте, як виявилося, цього все ж таки недостатньо для того, аби  відчувати себе комфортно та по справжньому святково. Саме на цьому наголошував Микола Гінайло, його підтримували у більшості випадків колеги по раді.

На одному із попередніх засідань громадської ради вирішувалося питання пішохідної розмітки на вулиці Ковельській. Як наголосив Микола Архипович, вивішували плакати, виступали спеціалісти,  спільно погоджували їх кількість та місце нанесення. Проте, як виявилося, до рішення дорадчого органу так ніхто й не дослухався.

«Володимир має бути комфортним не лише для пішоходів, а й для водіїв. Ми говорили, той, хто в’їжджає у місто, повинен ним проїхати так, щоб сподобалося.  А ми знову мало не на кожному кроці «наліпили» пішохідних переходів.  Наше місто повністю загазоване… У центрі неможливо дихати», – звернувся до присутніх пан Гінайло, наголошуючи на цьому, що коли рішення громадської ради не доводиться до відома міського голови, то навіщо ж тоді збиратися. Аби просто поговорити?

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук намагався пояснити дану ситуацію, зокрема із пішохідним переходом, після 11 звернень до міської влади один з’явився на вулиці Ковельській напроти центральної аптеки.  На що Микола Гінайло наголосив, що  «11 чоловік проти 36-ти тисячного населення вирішили усе».  Поряд з тим порадив встановити дорожні вказівники таким чином, щоб   вивільнити центр міста від інтенсивного руху машин, які влітку їдуть транзитом на Світязь.

У подальшому Микола Гінайло порушив питання втрати у водогонах. Чому за недолугість чиновників на фоні підвищення тарифів на воду повинні розраховуватися пересічні містяни своїми гаманцями?   Начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Фіщук намагався дати цьому пояснення, аргументуючи одну з причин втрат води тим, що пожежні автомобілі заправляються із гідрантів міста. Проте у дечому Віктор Сергійович злукавив, оскільки, як наголосив Микола Архипович, спершись на інформацію місцевих пожежників, цьогоріч тільки тричі вони скористалися міськими гідрантами. І хоча Володимир-Волинський за відсотком втрат води перебуває на останньому місці серед міст обласного  значення, Микола Гінайло запропонував проводити рейди по житлових масивах на предмет виявлення тих, хто  самовільно врізався до водогону або ж використовує воду без засобів обліку.

Крім цього, на громадській раді порушувалось питання благоустрою Риловиці, чагарників у дворах багатоповерхівок, зокрема на вулиці Сагайдачного, відсутність дорожніх знаків «Пішохідний перехід» поблизу ЗОШ №2, відсутність освітлення в районі ЗОШ №5 та перебої в мережі освітлення по вулиці Сагайдачного. Неодноразово на засіданнях громадської ради йшлося й про зелені насадження поблизу будинків, які з роками розростаються та стають на перешкоді вільного просування тротуарами міста.

Питання благоустрою обговорювалося досить бурхливо та емоційно. Іноді градус емоцій просто зашкалював, що призводило декотрих, на перший погляд врівноважених чиновників, до переходу на високі ноти та особистості.  На завершення Микола Гінайло запропонував вкотре скласти та направити звернення від імені членів громадської ради на ім’я міського голови з тим, щоб почути від останнього шляхи та терміни вирішення піднятих проблем. Ось чи тільки протокол засідання ляже на стіл мера міста,  чи вкотре збори дорадчого органу залишаться банальною галочкою в одному із заходів  міської влади – невідомо.

Фото з сайту Володимир-Волинської міськради.

 

 

 

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини