В державі війна, а купка обраних володимирських чиновників по королівствах гуляє  та на відпочинок за кордон вирушає

27.10.2023 | Новини

Переглядів: 1786

Сьогодні як ніколи актуальною є тема закордонних поїздок володимирського чиновництва, добро на які дає міський голова Ігор Пальонка.  На цій темі видання «Володимир Медіа» постійно ставить наголос, зокрема в попередніх публікаціях  На закордонні вояжі Пальонка з «професіоналами міжнародної діяльності» планує витратити більше 4-х мільйонів гривень.

Проаналізувавши відповідь за підписом міського голови Ігоря Пальонки, у міськвиконкомі є купка обраних, які регулярно вирушають у закордонні відрядження. У попередній публікаціїХто на концерт та вечірку, а хто – на тиждень до Литви за майбутнім ради, або як володимирські чиновники вояжують по Європі  ми захопили період 2021 рік – по жовтень 2022 року. Тому на цей раз братимемо відрядження з листопада 2022 року.

З 15 по 18 листопада 2022 року до Кракова відрядили начальника відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ Тетяну Ізотову для участі в тренінгу «з кризової комунікації і протидії дезінформації». Поїздка організована та профінансована організаторами.

Староста сіл Ласкова та Вощатина Шейчук Т.М.  разом з головним спеціалістом відділу міжнародної діяльності та туризму В. Корнієнко на чотири дні – з 26 по 29 січня 2023 року відбули до німецького Цвікау для відзначення 10-ї річниці  заснування благодійної асоціації Партнерство з Україною. І коли їх вгощали німецькі партнері за  власні кошти, проте з міського бюджету довелося  виплатити 18 723, 12 грн. добових.

Заступник міського голови Андрій Гудим також є частим гостем закордоння. Цьогоріч він скористався трьома запрошеннями. Зокрема, 04 червня Андрій Богданович вирушав до Грубешова  для участі у святкуванні дня місцевого самоврядування, на що з міського бюджету пішло 3561,10 грн на оплату добових.На чотири дні – 04 по 07 липня – він разом   з головним спеціалістом відділу міжнародної діяльності та туризму В. Корнієнко брав участь в концертній програмі з нагоди 770–ій річниці міста Расейняй. Загальна сума відрядних на обох склала 10663, 30 грн. На вісім днів – з 04 по 11 серпня Андрій Гудим в рамках Програми міжнародного співробітництва гостював у польських партнерів у місті Ленчиця. З міського бюджету на цей вояж витрачено 7472,80 грн для оплати добових.

Міський голова Ігор Пальонка також не пасе задніх та дозволяє собі подекуди очолювати делегацію  до закордонних друзів. Разом з  начальником відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ Тетяною Ізотовою та начальником відділу міжнародних відносин Катериною Підгурець Ігор Анатолійович п’ять днів – з 14 по 18 червня-  був в польському Мальборку. Мета поїздки – участь в церемонії підписання угоди між містами, відвідування закладів культури та медицини. На цю мету з міського бюджету загалом виплачено 16 060, 95 грн на покриття добових. Двома місяцями пізніше, на п’ять днів – з 24 по 28 серпня, Ігор Анатолійович відбув  до німецького Цвікау з нагоди 10-ї річниці заснування партнерських відносин між містами. На проживання йому виплачено 7021,17 гривень добових.

І найскандальнішою поїздкою володимирського чиновництва є семиденне відрядження до литовського Расейняй на чолі із першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком. У складі делегації були два директори комунальних підприємств міста – Сергій Коба з КП «Володимиртепло» та Володимир Собіпан з КП «Полігон» та начальник управління містобудування та архітектури Андрій Трофимук. Під час  налагодження співпраці  – з 09 по 15 вересня – на той час директор КП  «Володимиртепло» Сергій Коба   поскаржився на погіршення самопочуття та чухнув з Литви до Польщі на лікування.  Про цю подію видання інформувало читачів в публікації  Директор КП «Володимиртепло» Сергій Коба втік за кордон, але обіцяє співпрацювати зі слідством. Якщо вірити офіційній відповіді, Сергію Анатоллійовичу добових не виплатили. Натомість Матвійчуку та Трофимуку виплачено по 4838,05 гривень добових кожному. Володимир Собіпан отримав 15 362,17 гривень добових. Поїздка здійснювалася на автомобілі марки Volkswagen., недавно придбаному для Сергія Коби за  1 мільйон 800 тисяч гривень бюджетних коштів.

Ще однією активною мандрівницею за кордон є начальниця  відділу освіти Наталія Митошоп, котра за бюджетні кошти встигає  відпочити, поєднавши корисне з приємним. Наприкінці минулого року, а саме з 10 по 16 грудня, Наталія Степанівна брала участь у шведських проектах в Королівстві Данія в рамках проекту  про співробітництво. За цю поїздку вона отримала 6271,76 гривень добових. Наступна її поїздка в числі супроводжуючого дітей на відпочинок була у литовський Расейняй з 13 по 27 серпня. Розпорядженням міського голови їй виплачено 12 934,31 гривень добових.

На запрошення муніципалітету  Расейняй  з 04 по 07 липня  у відрядження відбував начальник відділу молодіжної політики та спорту В’ячеслав Петрук. За цю поїздку виплачено 4973,33 гривень добових.

Якщо проаналізувати усі ці поїздки, можна зробити висновок: витративши кошти платників податків, володимирські чиновники або ж гуляли на урочистих заходах, концертах, або ніжилися на сонці в Литві. Бо жоден з них не привіз чогось нового або запозичив досвід зарубіжних партнерів. Складається враження, що вони тримають громаду за лохів, гуляючи по вулицях Кракова, Королівства Данії та литовського Расейняй. 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини