Віта Сакуляк

Лікар Вікторія Сакуляк: “Чому виникає паніка серед населення”

Віта Сакуляк |13.03.2020 | Блоги | перегляди:

Переглядів: 32

Я лікар, і не можу лишитися в стороні тих подій, які переживає весь світ та Україна —COVID-19.

Чому виникає паніка серед населення? На мою думку побачивши як українська медицина зустріла одного хворого Чернівцях, то страшно уявити, як буде далі. не дай Боже. Питання: чому????

Медичні працівники в 21столітті незахищенні, немають ЗІЗ, зокрема, якісні респіратори FFP2, FFP3, рукавички, костюми медико—біологічного захисту, а також апарати ШВЛ та ЕКМО достатню кількість. Медичні працівники теж мають сім’ї (дітей, чоловіка чи дружину, батьків, рідних).

Тому я закликаю владу,а також міські ради, районні, обласні подбати про засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) медперсоналу та придбання обладнання, яке врятує життя. ВООЗ оголосила пандемію. Давайте діяти разом і недопустити у нашій країні її розповсюдження.

Маска не захищає здорову людину, але чомусь жоден хворий не прийде на прийом до лікаря в масці. Уникайте скупчення людей (зараз карантин це добре), обробка рук дезинфікуючими засобами не менше 70% спирту захищає на 50_60% від інфекції, миття рук з милом протягом 30-45с, з водою комфортную для рук (сильно гаряча змиває захисний шар), не торкатися слизових обличчя (ніс,очі,губи), вживати термічно оброблені продукти.

Віділяють 2 штами: S-30% легка форма, L-70% тяжкий перебіг, вірус гине при кип’ятінні. Температурний скринінг не дієвий. Очікується поставка експрес тестів на виявлення вірусу.

Бережіть себе та близьких! Будьте здорові!

Віта Сакуляк

Новини інших ЗМІ
Випадкові новини