Ігор Гузь: “Відповідальність за ситуацію з опорним пуктом у Володимирі несе начальник обласного управління охорони здоров‘я “

14.02.2020 | Новини

Переглядів: 3

З ініціативи народного депутата Ігоря Гузя разом із представниками Володимир-Волинського ТМО та міської влади Володимира в Києві відбулася нарада за участю міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької. Про це йдеться на офіційній сторінці нардепа.

Мета зустрічі – переконати, що комунальне підприємство «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» вправі стати ще одним опорним закладом у Волинському госпітальному окрузі. Оскільки на рівні області жодних обговорень не було з цього приводу. Парламентар переконаний, що опорний медзаклад повинен бути у Володимирі.

«Що стосується ситуації, коли Володимир-Волинське ТМО попередньо не увійшло у перелік тих медустанов, які визначили як опорні: все робиться втемну. Я розумію, що юридично – ви визначилися (звернувся нардеп до міністерки Зоряни Скалецької – ред.), й, можливо, праві. Проте в області жодного обговорення не було. Ви розуміли, що якщо воно буде, то буде шум, гам і все інше. Але, як на мене, це категорично неправильно. Я не кажу заберіть у когось. Але я народний депутат і про опорні заклади в області дізнався вже з рішення кабміну. Це – не нормально», – сказав Гузь.

Після цього парламентар звернувся до представників міністерства: «Я би хотів, щоб на рівні області питання все ж обговорили. Ви приймаєте рішення – міністр, заступники, але, щоб не їхали до вас, повинні були б бути зацікавлені, щоб на місцях вирішили питання. На Волині голова адміністрації – з Луганська і працює всього два місяці, заступники – люди не місцеві (з Маріуполя, Чернівців). Ви теж не місцеві, то запитайте у нас, давайте сядемо й подискутуємо», – зауважив нардеп і навів обгрунтування представників міста, чому все таки ТМО повинно стати опорним.

 Про результати зустрічі Ігор ГУЗЬ повідомив у коментарі. Зокрема, він зазначив, щзо в цій ситуації не було публічного обговорення. Рішення прийняли в заовідомив у закритому режимі і міністр це визнала. Володимир-Волинська лікарня п’ята за сукупністю показників, які надало міністерство, тобто в умовну сімку опорних лікарень повинна була б попасти. Нам надали єдиний аргумент, що з точки зору географічного розташування опорної лікарні у Володимирі-Волинському не може бути. Хоча між Ратно і Камінь-Каширськом теж невелика відстань. Команда міністра вирішили просто не здавати назад і стояти на своєму. Відповідальність за ситуацію несе начальник обласного управління охорони здоров‘я Ігор Вашенюк, за підписом якого документ щодо опорних лікарень надійшов до міністерства і те його затвердило. Що робити далі – будемо бачити… Міністерка не готова чути нашу позицію. Як і позицію по лікарні у Маневичах.

Нагадаємо: станом на сьогодні відомо, що кабмін опорними закладами в області обрав Волинську обласну клінічну лікарню, Луцьку міську клінічну лікарню, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинську міську, Любомльську, Ратнівську і Камінь-Каширську центральну райлікарню.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини