Суд відпустив Кошельника під заставу в 900 000грн. і заборонив спілкуватися з Пальонкою

15.09.2023 | Новини

Переглядів: 2331

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру депутату Волинської обласної ради у зловживанні впливом. Про це повідомляє прес-служба САП.  Йдеться про депутата Волинської облради від фракції «За майбутнє», помічника народного депутата Ігоря Гузя, тимчасового очільника спортивного ліцею  Валентина Кошельника, котрого декількома днями раніше детективи НАБУ затримали на хабарі в сумі 25 тисяч доларів. На той час йшлося про подальшу його передачу міському голові Ігорю Пальонці для позитивного вирішення  питання у придбанні земельної ділянки для створення на ній підприємства з утилізації відходів.

«За дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, депутату Волинської обласної ради. Його дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України», – інформує САП. 

15 вересня Вищий антикорупційний суд узяв під варту депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника з альтернативою 900 тисяч грн застави.  Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати депутата Кошельника з альтернативою 1,047 млн грн застави.  

«Клопотання старшого детектива НАБУ задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Кошельника Валентина Івановича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк тримання під вартою до 10 листопада 2023 року», – оголосив суддя.

Під час   обрання міри запобіжного заходу в судовій залі зачитано досить-таки цікаву фразу  так званого потерпілого у справі Іванова: «У травні відбулася зустріч в кабінеті Пальонки, організована Кошельником».

З цього видно, що Пальонка вже давно розумів, кому   потрібно сприяти виділення землі в селі Суходоли. А посередником в цьому виступав Кошельник. За його вказівкою безперешкодно охорона міської ради запускала так званого інвестора до Пальонки, котрий у свою чергу обіцяв не затягувати вирішення питання щодо виділення земельної ділянки.   І як наголосив Кошельник під час однієї зустрічі з так званим Івановим, «не треба морочити Пальонці голову, ми усі разом…..»

Після затримання та вилучення доказів у депутата обласної ради Валентина Кошельника не забарилася   реакція голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, однопартійця Валентина Івановича.  У своєму коментарі ЗМІ  він наголосив  «Ми його відстороняємо від займаної посади”. Це не заперечував у приватній розмові обласний депутат від «майбахів» Андрій Бокоч.

14 вересня  члени профільної комісії обласної ради підтримали пропозицію відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності щодо увільнення заступника директора з питань фінансів та економіки Валентина Кошельника від виконання обов’язків директора Володимирського спортивного ліцею Волинської обласної ради.

За інсайдерською інформацією, однопартійці Валентина Кошельника в особі народного депутата Ігоря Гузя та його містечкової команди –   обласного депутата, помічника нардепа Андрія Бокоча та міського голови Ігоря Пальонки, його правої руки Ярослава Матвійчука відразу ж розпочали кампанію «умивання рук». Тобто, усі корупційні діяння та прийняті спільно за зачиненими дверима узгодженні рішення, намагаються «повісити» на Валентина Івановича. Ось така, як виявилося,  «дружня» команда «майбахів», яка готова зливати кожного, коли потягне смаленим.  Ось тільки дивно, чому усі наявні докази у справі щодо причетності до цієї оборудки Пальонки й досі залишаються на аудіозапису засідання суду?

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини