Корупційні шахрайські схеми Ігоря Пальонки вражають відвертим нахабством та впевненістю у безкарності. Лише факти

10.09.2021 | Статті

Переглядів: 86

Нещодавно наше видання розповіло, як будівельна фірма, наближена до Ігоря Гузя, «розбудовує» Володимирщину, освоюючи кошти підконтрольних нардепу громад (https://www.volodymyrmedia.com.ua/article/yak-budivelna-firma-nablyzhena-do-igorya-guzya-rozbudovuye-volodymyrshhynu-osvoyuyuchy-koshty-pidkontrolnyh-nardepu-gromad-144534/). Та не відстає від свого політичного патрона міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка. Ба навіть більше, своїм відвертим нахабством та впевненістю у безкарності він запхав його за пояс.

Йдеться про будівельні фірми, які, ймовірно, мають відношення до мера. Ви здивуєтесь, але на одній вулиці Новій у с. Заріччі зареєстровано два будівельних підприємства.

Одне з них  – ПП «Комфорт-Заріччя», власник якого Сергій Ляшук. Підприємство було зареєстроване у 2019 році і виконувало будівельні роботи виключно на території колишньої Зарічанської ОТГ.

Всього було укладено 19 договорів підряду, де замовником у всіх виступила виключно Зарічанська сільська рада. Нагадаємо, тоді Ігор Пальонка був на її чолі Зарічанської ОТГ. Після перемоги Ігоря Анатолійовича у місцевих виборах у Княжому місті це будівельне підприємство «перебралося» на простори Володимира-Волинського: тепер вони ремонтують садочок №8 «Вишиванка», житловий будинок на вул. Роксолани, 1 і навіть адмінприміщення міської ради, де працює сам мер Пальонка.

Є ще одна фірма, існування якої взагалі викликає багато обурень і, напевно, зацікавить читачів, чому ним досі не займаються правоохоронці. Йдеться про ПП «Альянс», власником якого є… рідний брат володимир-волинського голови – Роман Пальонка, колишній депутат Зарічанської сільської ради та чинний депутат Володимир-Волинської районної ради від партії «За майбутнє».

Як і попередня, фірма переважно ремонтує бюджетні об’єкти на території с. Новосілки, Ласків. Хоча в переліку підрядів в очі впадає щорічний (2017, 2018, 2019) поточний ремонт даху НВК №3, де директором працює батько першого заступника мера Ярослава Матвійчука (депутата обласної ради від партії «За майбутнє» і керівника виборчого штабу партії) Анатолій Матвейчук.

Та цього, виявляється, не досить, і в 2021 році фірма бере курс на місто Володимир-Волинський – освоює бюджетні кошти громади на будинках по вул. Поліської Січі, 61 та Ковельській, 101. До речі, за виділення цих коштів на сесії ради міський голова впевнено голосує «за».

Цікаво, що замовником цих робіт виступає комунальне підприємство «Управляюча житлова компанія», де і працює офіційно… Роман Пальонка. За інсайдерською інформацією, безпосередньо на об’єктах ці роботи виконували саме штатні працівники УЖК. То ж якщо ці факти мали місце, то тут вже навіть ціла шахрайська схема.

Навіть сторонній людині ситуація здалася б кричущою. Що ж, розбиратися тут мали б правоохоронці. А ми з цікавістю будемо спостерігати, як розгортатимуться події далі, про що інформуватимемо вас, шановні володимир-волинці.

Далі буде…

Всі матеріали використані з офіційних сайтів публічних закупівель «Прозорро», «Дозорро», Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Єдиного Державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини