Більша половина злочинів – крадіжки та шахрайство

13.06.2017 | Без категорії

Переглядів: 1

Скориставшись правом  доступу до публічної інформації, наше видання підготувало запит на адресу прокуратури Волинської області щодо стану злочинності на території Володимирщини, зокрема кримінальних правопорушень проти власності.

З поданої прокуратурою інформації стало відомо, що рівень злочинності на 10 тисяч населення міста Володимира-Волинського складає 66,2%, тобто 259 злочинів. У Володимир-Волинському районі даний показник становить 41,9 відсотка, тобто скоєно 106 злочинів на 10 тисяч населення.  

Із вказаного числа злочинів на території міста за п’ять місяців зареєстровано 182 кримінальних правопорушення проти власності, з яких 153 крадіжки та  16 шахрайств. Що стосується району, то за вищевказаний період зареєстровано 61 кримінальне правопорушення проти власності, з яких 53 крадіжки та 3 шахрайства.

За цими сухими цифрами стоїть розпач та душевні рани людей, які втратили пильність або просто повірили зловмисникам у їхні байки про субсидії, допомоги та обмін грошових знаків.

Зважаючи на оперативну інформацію відділу поліції, шахраї своїми об’єктами у Володимирщині здебільшого обирають одиноких людей похилого віку. Саме ця категорія населення є надто довірливою та не володіє достовірною інформацією.

Що стосується стадії досудового розслідування за фактами крадіжок та шахрайства, то, судячи із відповіді прокуратури,  дана інформація надається лише з дозволу слідчого або прокурора і в  тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

На цьому ми не зупиняємося. Бо при слушній нагоді ініціюватимемо зустріч із відповідними правоохоронними органами,  де  основні питаннями спілкування  стосуватимуться  стану досудового розслідування за резонансними злочинами.             

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини