Зарічанський клондайк, або як зареєстровані за місцем проживання міського голови Ігоря Пальонки фірми дерибанять бюджет громади

10.10.2023 | Новини

Переглядів: 1025

Про корупційні схеми та дерибан бюджету Володимирської громади керівництвом міста та наближеними до них містечковими фірмочками «Володимир Медіа» неодноразово подавало в публікаціях Корупційні шахрайські схеми Ігоря Пальонки вражають відвертим нахабством та впевненістю у безкарності. Лише факти,  Як у Володимирському ліцеї №5 наближені до Пальонки фірми бюджетні кошти освоювали, Вартість ремонту опалення в управлінні з гуманітарних питань Володимира становить майже мільйон гривень

 Йдеться про будівельні фірми, які, ймовірно, мають відношення до Володимирського міського голови  Ігоря Пальонки. Лише на   вулиці Новій у с. Заріччі зареєстровано два будівельних підприємства. 

Одне з них  – ПП «Комфорт-Заріччя», власник якого Сергій Ляшук, зареєстроване у 2019 році і виконувало будівельні роботи виключно на території колишньої Зарічанської ОТГ.  

Всього було укладено 19 договорів підряду, де замовником у всіх виступила виключно Зарічанська сільська рада. Тоді Ігор Пальонка був на її чолі.

Після перемоги Ігоря Анатолійовича у місцевих виборах,  у Княжому місті це будівельне підприємство «перебралося» на простори Володимира:   садочок №8 «Вишиванка»,  житловий будинок на  вул. Роксолани, адмінприміщення міської ради, де працює сам мер Пальонка.   

Поряд з цим, у місті є ще одна фірма, існування якої взагалі викликає багато обурень. Йдеться про ПП «Альянс», власником якого є…рідний брат міського голови –  Роман Пальонка, колишній депутат Зарічанської сільської ради та чинний депутат Володимирської районної ради від партії «За майбутнє». До слова, за адресою реєстрації фірми проживає сам міський голова Ігор Пальонка.

Як і попередня, фірма переважно ремонтує бюджетні об’єкти на території с. Новосілки, Ласків. Хоча в переліку підрядів в очі впадає щорічний (2017, 2018, 2019) поточний ремонт даху НВК №3, де директором працює батько першого заступника мера Ярослава Матвійчука ( депутата обласної ради від партії «За майбутнє» і керівника виборчого штабу партії) Анатолій Матвійчук.  

Та цього виявилося недостатньо і в 2021 році фірма бере курс на місто Володимир, де освоює бюджетні кошти громади на ремонтах будинків по вул. Поліської Січі, 61 та Ковельській, 101. До речі, за виділення цих коштів на сесії ради міський голова впевнено голосував «за».  

Замовником цих робіт виступає комунальне підприємство «Управляюча житлова компанія», де  працює офіційно Роман Пальонка. Ще за однією інформацією,  безпосередньо на об’єктах ці роботи виконували саме штатні працівники УЖК.

В період кампанії приведення до норм протирадіаційних укрить в навчальних закладах міста, фірма брата Пальонки «Альянс» впевнено зайшла на тендерні майданчики. Прикладом є так звана перемога на тендерних закупівлях   з ремонту системи вентиляції та електропостачання в кабінетах ліцею №5 на суму 22 676, 72 грн.  Згодом   приватне підприємство «Альянс» виграло тендер на послуги з поточного ремонту покрівлі протирадіаційного укриття цього ж навчального закладу загальною вартістю  144 тисячі 948 гривень.

Якщо вести розмову до кінця, варто пригадати про ще одну приватну зарічанську фірму –  ПП «Заріччя БУД», зареєстрованого у селі Заріччя на вулиці Героїв Майдану. До виборів  це підприємство   активно розгорнуло діяльність на теренах Зарічанської громади під головуванням Ігоря Пальонки, а саме, у лютому 2019 року цим приватником зроблено  Поточний ремонт клубу в с. Заріччя Володимир-Вол… на суму 190 тисяч 098 гривень.  У грудні 2018 року завершено  Капітальний ремонт клубу в с. Новосілки Володими… на суму  242 158 гривень.

Складається враження, поки міський голова Ігор Пальонка перебуватиме при владі, він не дасть рідному брату піти з торбами по світу. Як і решти людям, які входять у тісне коло наближених до Ігоря Анатолійовича осіб.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини