Під виглядом поточних ремонтів Володимирська влада витрачає мільйони платників податків

09.11.2022 | Новини

Переглядів: 302

Під час воєнних дій усі капітальні видатки заморожені, про що неодноразово наголошує на різноманітних заходах міський голова Володимира Ігор Пальонка. Проте він сам собі суперечить або обманює виборців, оскільки або ж відкрито, або ж під виглядом поточних ремонтів (латання ям на дорогах, ремонту дахів  та службових кабінетів) з бюджету міста йдуть десятки мільйонів гривень.

Доказом цього є нове будівництво тепломережі до Будинку культури по вулиці Шкільній у селі Суходоли, на що із бюджету виділено 590 тисяч 443 гривні. Відразу ж виникає запитання до міського голови, який до виборів правив Зарічанською сільською радою, на території якого Будинок культури: невже до цього часу вас не хвилювала культура?   Чому ви, пане Пальонко,  не спроміглися провести теплотрасу за період керівництва сільською громадою? Бюджет громади був самодостатній….

Переможцем тендеру, який відбувся у жовтні,  стало володимирське ТзОВ”СМ-РЕМБУД», відоме як підрядник по тепломодернізації будинку по вулиці Сагайдачній, 3 ОСББ «Каштан». Детально про історію якості робіт та завищений кошторис можна ознайомитися в публікації Термомодернізація будинку по Сагайдачного 3, яку курує перший заступник Ярослав Матвійчук, перевищила заплановану суму на більш, ніж 3 мільйони гривень.

Крім цього, дане товариство було учасником скандального тендеру на поточний ремонт водопроводу по вулиці Шевченка в селі Новосілки Володимир-Волинського району Волинської області, вартість якого на той час була 1 214 894.00 грн, де на той час керував громадою сіл Ігор Пальонка.  Фірма не була допущена до тендеру на підставі відсутності певних документів.  

Якщо зазирнути на сайт ДОЗОРРО

DOZORRO: Громадський контроль держзакупівель

Можна віднайти усю інформацію, як влада на чолі з міським головою Пальонкою та його першим заступником Ярославом Матвійчуком під прикриттям управлінь виконкому витрачають мільйонні кошти платників податків. Ми не загострюватимемо уваги на капітальних ремонтах (технічне переоснащення) теплових вводів багатоповерхових будинків – це важлива справа. Але виправляти технічні помилки по закупівлі за 309 тисяч гривень – якось дивно. Послуги  консультанта  у сфері спільного управління віртуальним проектом “Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле”  бюджету коштувало 26 тисяч гривень, послуги проектного менеджеру цього ж проекту – 112 тисяч. Поточні ремонти споруд цивільного захисту в навчальних та виховних закладах коштувало бюджету більше 7 мільйонів, докази витрат по яких й досі Пальонка не може надати на звернення однієї з громадських організацій міста. Під виглядом благоустрою та латання ям на вулицях  з міського бюджету витрачено більше трьох мільйонів гривень. І з кожним днем ціна латання зростає в рази.  

Нещодавно встановили ігровий майданчик у Слов’янському парку, якого підігнав за кошти соцеконому народний депутат Ігор Гузь, а ось півмільйона на його монтаж депутати виділили з казни Володимира. Як і виділили 50 тисяч на благоустрій Княжого парку, де Гузь проводить свої комерційні фестивалі, а сотні тисяч на їх проведення йдуть з міського бюджету. Це що, по-господарськи? Це надважливі речі під час війни?

І під завісу. Видання звернулося до міського голови Пальонкиз питанням контролю за службовим транспортом та оснащення їх  трекерами. Відповідь геніальна: для забезпечення контролю щодо цільового використання службового автотранспорту планувалося в 2022 році встановити трекери. Але у зв’язку із введенням воєнного стану придбати їх  немає можливості, так як Державна казначейська служба оплату проводить лише по захищених статтях.

То як виходить? Поїздки посадових осіб та їх підлеглих по за кордонах, встановлення іграшок Гузя, оплата послуг менеджерів за віртуальним проектом, ремонти приймальнь посадовців, ноутбуки для туристичного центру  – захищені статті бюджету, а придбання трекерів – ні? Кого дуримо, пане голово?  

Хтось може дорікнути: хорошу справу робить для жителів міста влада, а ми це все піддаємо критиці. Не будемо суперечити. Однак не варто вводити в оману людей, при цьому запускати руки в бюджет міста.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини