Максим Клим’юк: “Гроші підприємці сплачують за оренду, а ремонту у ТЦ “Роксолана роками ніхто не робив”

31.07.2020 | Новини

Переглядів: 9

«Володимир Медіа» у своїх публікаціях Підприємці Володимира-Волинського виступають проти продажу ТЦ «Роксолана»  та У Володимирі торговий центр “Роксолана” готують до продажу. Чи проголосують за це депутати? ознайомило громаду міста з питання продажу комунального майна ТЦ “Роксолана”, проти якого виступають як орендарі, так і депутати Володимир-Волинської міськради Максим Клим’юк та Сергій Барщевський,

Сьогодні навколо цього питання на сесії міської ради кипіли пристрасті, розпочавши з порядку денного. Під час його затвердження Максим Клим’юк, зважаючи на присутність в залі значної кількості підприємців, звернувся до колег-депутатів з питання продажу ТЦ «Роксолана» розглянути в числі перших. Однак переконати депутатів з першого разу не вдалося, і лише після виступу депутата Сергія Барщевського було вирішено дане питання розглянути третім.

Під час обговорення Клим’юк акцентував увагу на тому, що влада постійно наголошує на збереженні робочих місць, при цьому налаштована продати усе комунальне майно.

«У КП «Роксолана понад 20 підприємців орендують торгові площі, сплачують орендну плату, податки та покривають витрати на комунальні послуги. З суми орендної плати 70% йде до міського бюджету, натомість упродовж десятки років не виділено жодної копійки на утримання комунального закладу. На сьогоднішній день в «Роксолані» є багато вільної площі, яка не здана в оренду, хоча у місті є безліч підприємців, які бажають її взяти. Складається враження, що підприємство поступово  впродовж року готують до продажу. Тому особисто я не братиму на себе відповідальність голосувати за рішення», – наголосив депутат Клим’юк.

Його підтримав депутат Сергій Барщевський, котрий запропонував  переглянути відсотки розподілу коштів, залишивши КП «Роксолана» 70 % орендної плати, дати два роки на приведення приміщення до відповідного вигляду, провести капітальний ремонт комунікацій, даху, після чого переглянути орендну плату у бік збільшення та надати дозвіл на укладання договорів оренди, залучивши тим самим нових орендарів.

Депутат Ярослав Жук  також вважає, що продаж «Роксолани» не на часі, оскільки з бюджету не виділялося жодної копійки на утримання даного підприємства. 

Під час обговорення  міський голова Петро Саганюк наголосив, що у місті крім «Роксолани» є ряд проблем. Міський бюджет не виконаний на 5 мільйонів гривень, медицина недофінансована.

На що депутат Максим Климюк влучно зауважив, коли у місті вирішується питання  виділення коштів комунальним підприємствам, відразу ж киваємо на недофінансовану медицину. А коли виділяються декілька мільйонів на вкладання бруківки – усі на це закривають очі.

Після довготривалих дебатів та переконливих виступів присутніх підприємців, рішення щодо продажу КП «Роксолана» депутати не прийняли.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини