Військовослужбовцям Володимирщини та медикам інфекційної лікарні передали захисні маски

23.03.2020 | Новини

Переглядів: 4

Короновірус замкнув усіх людей по домівках та паралізував життя світу. І коли кожен з нас має можливість пересидіти його на карантині, військовослужбовці собі цього дозволити не можуть. Вони щодня змушені йти на службу, а на сході зі зброєю в руках захищати наш спокій. Через страх і паніку  ми забули про них. Уся увага прикута до хвороби, яка зі лічені дні змінила плани кожного з нас та забрала тисячі життів. Соцмережі та ЗМІ щохвилини інформують людей про кількість смертей, захворювань та поширення вірусу. Та чомусь стали менше повідомляти про ситуацію на фронті. Ця тема відійшла на задній план.

  Кілька сотень захисник масок та антисептики передали 14 ОМБР імені князя Романа Великого Максим Клим’юк та Дмитро Юзвенко. Військові кажуть, найбільше потребують їх чергові на КПП. Не оминули і зенітно-ракетний полк та військкомат, де також вони необхідні. Півсотні передали в інфекційну лікарню. Головна лікарка Олена Хіляк розповідає, що поки до них не поступали хворі з коронавірусом. Пік із захворюваннями на грип та ГРВІ, а також випадки пневмонії були місяць тому, коли усі палати були заповнені. Сподівається, що карантин та дотримання людьми усіх запобіжних заходів зменшить ризик захворюваності. А ще вони з нетерпінням очікують на тести.

   До речі, проблеми з масками є не тільки у військових частинах Володимира-Волинського, а й у військовому госпіталі у Луцьку. Про це стало відомо від військовослужбовця, який нещодавно повернуся звідти. У розмові деякі лікарі Володимир-Волинського ТМО зізнаються, їм би теж не завадили вони. Бо коли не дай Бог, почнеться епідемія у місті, їх бракуватиме.

Як бачимо, масок не вистачає. У першу чергу тим, хто їх потребує найбільше, і кому ми завдячуємо життям, – військовим і медикам. Їх почали шити у Володимирі-Волинському підприємство “Аватон” та швейна фабрика “Луга”, яка отримала замовлення на 100 тисяч масок.

Кількома днями тому представники влади записували челеджі, у яких закликали містян дотримуватись карантину. Максим Клим’юк та Дмитро Юзвенко записали відеозвернення до чиновників, у якому закликали підтримати ідею із забезпеченням масками бійців та медиків. Вони зазначають, що це можливо зробити, звичайно, якщо є бажання.

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини