Перед відпусткою Ігор Пальонка преміював керівника теплоенерго Сергія Кобу

02.08.2021 | Новини, Статті

Переглядів: 10

Щедрості Володимир-Волинського міського голови Ігора Пальонки немає меж. Упродовж цього року неодноразово преміює керівництво структурних підрозділів та комунальних установ. Декотрого – двічі. А чому б ні. Адже на преміальні виплати йдуть кошти громади, а не з власної кишені.

Нещодавно, точніше 07 липня Ігор Пальонка видав розпорядження №205р «Про преміювання директора КП «Володимир-Волинськетеплоенерго» Сергія Кобу в розмірі 100% посадового окладу. Підстава: «враховуючи рекомендації управління житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету міської ради від 08.06.2021 р. № 393/2.12 щодо аналізу основних показників фінансово-господарської діяльності комунального підприємства КП «Володимир – Волинськтеплоенерго».

Якщо по простому: за високі заслуги в системі теплопостачання, адже котли міняють, теплотраси латають, в котельнях порядок наводять. Ось тільки є один мінус, — у підприємства й надалі висять мільйонні борги за надані послуги. І чому, коли приймалося рішення про преміювання, цей показник не врахували?

Коли дають премію, щось очікують взамін. Особливо, коли витрачено значних коштів на підготовку до опалювального періоду. Тобто, в серпні-вересні слід очікувати владне рішення про  підняття тарифів. 

Посадовий оклад Сергія Коби за минулорічною інформацією становив 15,8 тисяч гривень. Середня заробітна плата минулого року, враховуючи дані  декларації, становила близько 20 тисяч гривень. Тож до оплати у липні він має отримати близько 35 тисяч гривень. При мінімальній зарплаті 6000 гривень, яку в основному виплачують практично усі підприємці, установи та організації, керівник тепловиків отримає у шість разів більшу. Можна так працювати?

Щоразу на сесію виноситься питання затвердження розпоряджень міського голови, виданих у міжсесійний період. І жодного разу в депутатів не виникало запитань ні про премії, ні про їх розмір, ні про перерахунок коштів підприємцям за квіти, коли у місті є комунальне підприємство «Троянда».

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини